HEMINGWAY, O FAMILIE BLESTEMATĂ

HEMINGWAY, O FAMILIE BLESTEMATĂ

Există persoane care se nasc cu o predispoziție spre sinucidere? Se pare că da, spun specialiștii. Arborele genealogic al lui Ernest Hemingway este marcat de sinucideri sau de morți bruște. S-a spus că este un adevărat blestem asupra acestei familii.

Hemingway s-a sinucis cu aceeași armă cu care tatăl său și-a luat viața. Tatăl său, medic de meserie, s-a sinucis la vârsta de 57 de ani. Era un fanatic religios, lucru pe care a încercat să-l inducă și fiului său. S-a sinucis în anul 1928, din cauza unor probleme financiare, dar și de sănătate. Suferea de diabet și depresie.

Leicester, fratele mai mic al lui Ernest Hemingway scria în cartea sa, Sunetul trâmbiţei, acolo pe pat stă întins tata, respirând zgomotos. L-am atins și am simțit sângele cald…

Ursula a fost cel de al treilea copil al familiei Hemingway. La vârsta de 64 de ani s-a sinucis cu o supradoză de droguri. Suferea de cancer și după trei intervenții chirurgicale s-a sinucis.

Leicester a fost cel mai mic dintre copiii familiei Leicester. În anul 1982, la vârsta de 67 de ani, a aflat că diabetul îi mistuia corpul. I s-a spus că îi vor fi amputate picioarele. S-a împușcat, neacceptând un viitor sumbru.

Margaux a fost fiica lui Jack, fratele lui Ernest Henimgway. De-a lungul vieții s-a luptat cu depresia, bulimia, epilepsia. A refuzat să citească romanele lui Ernest Hemingway pe care îl considera un scriitor morbid. Spunea că nu vrea să se lase influenţată.

După două căsătorii care s-au terminat cu divorțuri, cu multe probleme financiare, își pune capăt zilelor cu o supradoză de droguri și medicamente. A fost descoperită în locuința sa, întinsă pe un pat, iar pe piept era o carte scrisă de Ernest Hemingway.

Despre Ernest Hemingway se spune că destinul său a fost marcat de depresie și alcoolism. La vârsta de 61 de ani, în anul 1961, s-a sinucis. Mulți au avansat ipoteza că Ernest ar fi fost spion KGB.

Nu știm dacă există o genă a sinuciderii, dar specialiștii au demonstrat o legătură intre comportamentul suicidar și gena răspunzătoare de sinteza factorului neurotrofic cerebral, o proteină implicată în dezvoltarea sistemului nervos.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>