HAZARDUL, DEGHIZAREA PE CARE O IA DUMNEZEU PENTRU A CĂLĂTORI INCOGNITO

În fiecare zi suntem martori la coincidențe. Intuiția ne spune ceea ce trebuie să facem. Semne, imagini, idei, mesaje, o adevărată avalanșă asupra creierului nostru. Pe unele le acceptăm, pe altele le respingem, în funcție de viața noastră cotidiană, de convingerile noastre, de personalitatea noastră.

Trăim într-o ambivalență în care triem, clasăm, conștient sau inconștient. Einstein a fost întrebat ce înseamnă pentru el hazardul Răspunsul a fost unul debordant. Hazardul este deghizarea pe care o ia Dumnezeu, pentru a călători incognito.

Fiecare viață este o odisee, cu evenimente majore, minore, presărată de coincidențe. Dicționarul definește coincidența ca fiind un eveniment care se produce la întâmplare. Aceste întâmplări sunt remarcabile.

Mulți dintre noi sunt marcați de o cifră. Evenimentele majore din viața lor se produc numai într-o anumită dată, marcată de o cifră sau un număr.

Thomas Jefferson a fost al treilea președinte al SUA. El s-a născut în 13 aprilie 1743, a fost al treilea copil din familie și al treilea care se numea Thomas.

A început redactarea Declarației de Independență la vârsta de 33 de ani, a cumpărat Louisiana de la francezi în anul 1803 și a fost învins în alegeri cu o diferență de trei voturi.

Loading...

Aceeași cifră a jucat un rol primordial în viața cancelarului Bismarck. A studiat la trei școli, a fost ambasador în trei țări, a servit trei regi, a luptat în trei războaie, a semnat trei tratate de pace și a avut trei copii. Blazonul său reprezenta un trifoi cu trei foi și trei frunze de stejar.

Despre Ronald Reagan putem spune că cifra șapte i-a urmat destinul. A fost șapte ani membru al corpului de pompieri salvatori. A salvat 77 de persoane, a debutat în film în anul 1937, a devenit președinte al organizației actorilor în anul 1947, a preluat mandatul de guvernator al statului California în anul 1967 și a fost reales în 1970.

A fost ales de către republicani pentru a candida la alegerile prezidențiale în ziua a 17- a, a lunii a 7-a. A fost victima unei tentative de asasinat în a 70- a zi după preluarea puterii. Glonțul a ricoșat pe cea de a 7-a coastă. La sfârșitul celui de al doilea mandat la Casa Albă avea 77 de ani.

hazardul

Se spune că, coincidențele nu sunt decât partea vizibilă a icebergului. Celebrul cotidian New York Herald relata în 16 noiembrie 1911, Sir Edmun Godfrey a fost asasinat în mod sălbatic într-un loc numit Greenberry Hill. Asasinii se numeau Green, Berry și Hill. Mulți dintre dumneavoastră o să spuneți că sunt niște simple coincidențe.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și