Harta extraterestră care a prezis distrugerea oraşelor blamate Sodoma şi Gomora

O bucată de piatră, realizată manual în Sumerul antic, cu o dimensiune extrem de mică, ridică numeroase întrebări fără răspuns în rândul oamenilor de ştiinţă. Concret, este vorba despre o hartă extraterestră, în formă rotundă, care indică numeroase constelaţii cu lux de amănunte.

Tăbliţa a fost găsită de Henry Layard în rămăşiţele bibliotecii regale din Nineve la mijlocul secolului 19, şi este datată în jurul anului 700 î.Hr. Se consideră că ea este o copie a notelor unui astronom sumerian ce urmărea cerul. El s-a referit la un asteroid ca la uncastron alb de piatră ce se apropie” şi la înregistrat cătrece energic de-a lungul.”

În urma analizelor de laborator, harta antică a fost realizată în urmă cu peste 5000 de ani, adică undeva în jurul anului 3300 î. Hr. Are un diametru de numai 5,5 cm şi materialul principal din care a fost construită este teracota.

Harta seamănă extrem de mult cu un astrolab, cel mai vechi instrument de navigare din lume. Discul este segmentat în mai multe părţi, precum o stea, şi în fiecare colţ este prezentată harta unei constelaţii. Circa 40% din suprafaţa hărţii cosmice este deteriorată şi nu se mai poate culege niciun fel de informaţie.

Cu toate acestea, s-a putut determina că harta este împărţită de opt linii radiante, care delimitează zone perfect egale, de 45 de grade. În fiecare zonă este prezentată cu lux de amănunte câte o constelaţie, unde fiecare stea este însoţită de un număr şi de un simbol.Numele lui Dumnezeu”este alăturat constelaţiei Orion, ceea ce a născut numeroase controverse cu privire la procesul creaţional şi la locul de unde vine Dumnezeu. Astfel, cei care susţin teoria procesului creaţional sunt de părere că antica hartă indică constelaţia Orion drept locul din care au venit zeii pe Terra pentru a-i da viaţă.

Un alt fapt interesant, remarcat de doi specialişti, Alan Bond și Mark Hempsell, şi consemnat într-o lucrare ştiinţifică este modul de evoluţie al celor opt constelaţii. Cei doi specialişti au sugerat că rolul hărţii a fost de a ajuta omenirea pentru a anticipa evenimente cosmice cu impact major pe Terra. Un astfel de eveniment poate fi considerat impactul major al asteroidului de la Köfels.

Loading...

Observaţiile sugerează că asteroidul avea peste un kilometru în diametru şi orbita originală în jurul Soarelui a fost de tip Aten, o clasă de asteroizi care orbitează aproape de Pământ. Traiectoria explică de ce nu există nici un crater la Köfels. Unghiul în care a intrat asteroidul a fost foarte redus (şase grade) şi aceasta înseamnă că asteroidul a lovit un munte numit Gamskogel deasupra oraşului Längenfeld, la 11 kilometri de Köfels, şi acest lucru a provocat explozia asteroidului înainte de a atinge punctul de impact final.

Coborând pe vale el a devenit o sferă de foc, în jur de cinci kilometri în diametru (dimensiunea alunecării de teren). Când a lovit Köfels, a creat presiuni enorme care au pulverizat roca şi au cauzat alunecarea de teren, dar, deoarece nu a mai fost un obiect solid, nu s-a creat un clasic crater de impact. În acest fel, cele două oraşe bibice, Sodoma şi Gomora au fost şterse de pe faţa pământului.

harta sumeriana

Aceste descoperiri fac obiectul cărţiiA Sumerian Observation of the Kofels’ Impact Event”. Cercetătorii demonstrează aceasta descoperire şi explică de ce la Kofels se poate vedea şi astăzi urmele prăbuşirii asteroidului pe o distanţă de 5 km si o lăţime de 500 de metrii.

„Pieirea Sodomei şi a Gomorei”:Atunci Dumnezeu a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.” (Biblie).loading...
S-ar putea să-ți mai placă și