Descopera

Harta aurului nazist ascunsa printre notele muzicale. Un olandez a spart codul

Descoperirea aurului naziștilor reprezintă rezolvarea unei probleme morale la nivelul întregii Europei. Un producător de filme din Olanda susține că secretul comorilor naziste este criptat sub forma unui portativ cu note muzicale. În urma analizei, olandezul ar fi descoperit că aurul nazist se află îngropat undeva în apropierea orașului Mittenwald din Bavaria.

Istoria consemnează faptul că armata lui Hitler a jefuit întreaga Europa, nu doar de aur, ci de aproximativ toate comorile culturale. Această nebunie a pornit din dorința lui Hitler de a crea un centru cultural de excepție în orașul austriac Linz. Astfel, armata germană a jefuit tot ce i-a ieșit în cale și până în 1944 naziștii au adunat o avere estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari, care era compusă din obiecte de artă și aur.

Dacă obiectele de artă au fost returnate în mare măsură țărilor de proveniență, povestea aurului a rămas suspendată pe vecie. O singură descoperire notabilă a fost efectuată de mai mulți muncitori care renovau o fântână de lângă Linz, în 1983. Atunci au fost descoperite mai multe lăzi care conțineau 60 de tone de aur, fiind estimate la o valoare de 700 milioane de dolari. Restul aurului nu a mai fost găsit niciodată chiar dacă de-a lungul timpului au existat numeroase încercări de a se determina unde puteau naziștii să-l îngroape sau ascundă.

Leon Giesen, in vârsta de 51 de ani, producător de filme si muzician olandez, fascinat de mirajul aurului naziștilor, în urma unor căutări continue, a ajuns la concluzia că harta aurului a fost inserată, sub forma unui cod, într-un portativ cu note muzicale. În cele din urmă, olandezul a reușit să descifreze acest cod complicat și a ajuns la concluzia că cea mai mare parte din mult râvnitul aur nazist se află îngropat lângă orașul bavarez Mittenwald.

De asemenea, o legendă spune că în ultimele zile de viață a lui Hitler, Martin Bormann, unul dintre asistenții săi, a notat coordonatele hărții aurului sub forma unor note muzicale într-un portativ muzical. Această poveste nu a fost niciodată confirmată ca fiind veridică, dar odată cu descoperirea lui Giesen, se pare că a existat un asemenea eveniment.

Documentul ar fi trebuit să ajungă la Munchen pentru ca ani mai târziu după ce ostilitățile aveau să se încheie, națiunea germană să beneficieze de întreaga pradă de război.

loading...

aurul nazistilor comoara din buncar 400x256 - Harta aurului nazist ascunsa printre notele muzicale. Un olandez a spart codul

Din motive necunoscute portativul nu și-a atins destinația, ci a ajuns în posesia ziaristului olandez Karl Hammer Kaatee, care și-a petrecut ani buni pentru a descifra codul. Kaatee nu a reușit niciodată să descifreze misterul aurului nazist, dar se pare că Giesen a făcut-o și astfel a stârnit curiozitatea unui întreg continent.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top