Take a fresh look at your lifestyle.

HARMONIA MUNDI, PLANETA ASCUNSĂ DUPĂ SOARE

Acum 2500 de ani, Pitagora susținea teza existenței unei planete pe care o numea anti-Terra, ascunsă undeva în spatele Soarelui și o descria ca pe un disc negru. În secolul al XIX-lea, astronomul francez Urbain le Vellier descoperea planeta Neptun și revenea la ceea ce susținuse Pitagora, în apropiere de Soare există o planetă pe care el a numit-o Vulcan, din cauza vulcanismului accentuat.

Mulți astronomi au fost susceptibili la aceste afirmații, invocând teoria lui Lagrange care spune că nu pot exista două corpuri celeste, pe aceeași orbită, într-o perpetuă mișcare opozantă.

Mai târziu, imaginile captate din spațiu au demonstrat că în spatele Soarelui există un obiect cu dimensiuni gigantice. Misterioasa planetă se află între Soare și Mercur și afectează traiectoria planetei Mercur.

În mare parte, misterioasa planetă este invizibilă pentru telescoape, fiind acoperită de umbra Soarelui. În anul 1878, ea a putut fi observată, în timpul unei eclipse totale de soare.

Primele imagini cu misteriosul obiect au fost captate în anii 70 de cele două sonde Pioneer, care au trecut prin centura de asteroizi și au ajuns, după un an și jumătate, în preajma planetei Jupiter. Imaginile captate prezintă un obiect care are dimensiuni de patru ori mai mari decât planeta Jupiter.

Loading...

Imediat după ce imaginile au fost publicate, specialiștii au reluat teoria lui Kepler din anul 1596, care în baza unor calcule matematice, conform armoniei universale, Harmonia mundi, distanțele dintre planete sunt simetrice, excepție făcând spațiul dintre Marte și Jupiter, acolo unde distanța dintre cele două corpuri este disproporționată.

cub negru soare

El susținea existența unei planete în acest spațiu, ascunsă după Soare, care trebuia să stabilească armonia universală. Kepler este primul astrofizician care a susținut existența unei a 9 a planete care stabilea acel echilibru.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și