Mozaic

GUINESS RECORDS, CELE MAI INSOLITE RECORDURI MONDIALE

În anul 2015 s-au împlinit 60 de ani de existență Guiness Records. Cu această ocazie a fost publicată o carte cu cele mai insolite recorduri. Vă prezentăm câteva dintre ele.

Nick Stoelberl este un california care are cea mai lungă limbă din lume. Ea măsoară 10,1 centimetri. În Suedia, cea mai longevivă anghilă a murit după 155 de ani.

Anghila a trăit într-un puț din apropierea unei clădiri din anul 1859. În acea perioadă, anghilele erau utilizate pentru a asana apa din puțuri. În condiții normale, o anghilă trăiește între 10 și 15 ani.

Cel mai gras om din lume a murit la vârsta de 48 de ani, în anul 2007 și cântărea 597 de kilograme. La o lună, după ce a slăbit 200 de kilograme a murit din cauza unei aritmii cardiace.

Un alt record este cel al unui indian care s-a născut în anul 1835 și a trăit 179 de ani. El declara că toți nepoții săi sunt morți și moartea l-a uitat. El a muncit până la vârsta de 122 de ani. Poate că sunt nemuritor, spunea el.

Cynthia Martell este cea mai tatuată femeie din lume. Este originară din Arizona și are tatuaje de 96% din suprafața corpului.

loading...

Cel mai mare camion din lume a fost fabricat în Wyoming, SUA. El are o capacitate de transport cât 600 de camioane la un loc. Pentru a deplasa o asemenea greutate el este dotat cu un motor de 20 cilindri și un rezervor de 5350 de litri.

El costă 5 milioane de dolari. Cel mai înalt om din lume este turcul Sultan Kosen. El are o înălţime de 2,51 metri. Gigantismul său a fost cauzat de o tumoră pe creier.

GUINESS RECORDS - GUINESS RECORDS, CELE MAI INSOLITE RECORDURI MONDIALE

În anul 2010, el a fost operat în SUA pentru a fi stopată creșterea. Talpa piciorului are o lungime de 36,5 centimetri, iar palma măsoară 27,5 centimetri. El se deplasează cu ajutorul unui baston pentru că articulațiile sale sunt foarte fragile.

loading...
To Top