Gravitația, Big Bang-ul și universurile paralele. Opiniile celor mai mari oameni de știință

Gravitația este responsabilă cu numeroasele manifestări naturale, mareele, orbita planetelor, sfericitatea lor.
Într-o manieră generală, gravitatea influențează structura și existența Universului.

În anul 1687, Newton susținea că Luna poate să cadă ca un măr pe Pământ, dar din cauza vitezei inițiale, Luna are o traiectorie finală sub formă de curbă, în jurul Pământului.

Newton introduce conceptul de interacțiune la distanță. În anul 1915, Einstein lansează teoria conform căreia gravitația se aplică la toate formele de energie.

În anul 1919, în timpul eclipsei de Soare, a fost probată teoria conform căreia și lumina este deviată din cauza gravitației. Cu cât un corp are masa mai mare, cu atât gravitația are o influență mai mare.

Conform teoriei lui Einstein gravitația este o geometrie între timp și spațiu. Orice corp masiv lasă o amprentă în timp și spațiu.

Gravitația este mai mare pentru mărul din copac, față de cea de la nivelul unei persoane care stă la umbra copacului. Curbura dintre spațiu și timp face ca Pământul să-și urmeze traiectoria sa.

Loading...

Gravitația reflecta patru dimensiuni

Pentru Einstein gravitația reflecta patru dimensiuni spațio-temporale. Electromagnetismul a fost a cincea dimensiune spațio-temporală dezvoltată mai târziu.

Einstein a fost interesat de ceea ce se întâmplă cu o persoană care se află într-o mașină care rulează.
Care sunt forțele care acționează? Accelerația sau gravitația?

Einstein a fost primul fizician care a susținut și explicat teoria conform cărei în Univers există găuri negre. Toate formele de materie, energie, inclusiv lumina, care sunt în câmpul gravitațional al acesteia sunt înghițite. Unde se duc toate acestea? Poate trec într-un alt univers paralel.

Gravitația și universurile paralele

Acest subiect este fascinant și a atras tot mai mulți cercetători. Hawking, celebrul fizician susținea, conform calculelor sale există cel puțin 11 universuri paralele.

Alți cercetători au găsit o explicație la fenomenul de mișcare a particulelor microscopice. Mișcarea este determinată de forțele unui univers paralel care acționează asupra universului nostru. Această teorie poate explica producerea multor fenomene misterioase.

Universurile paralele există simultan și se influențează prin forțe de repulsie. Acceleratorul de particule CERN, utilizând cantități enorme de energie a reușit să demonstreze existența găurilor negre și se preconizează, în viitorul apropiat, să fie demonstrată și existența universurilor paralele.

Conform specialiștilor, universurile paralele au trei, patru sau mai multe dimensiuni. Dacă este demonstrat faptul că gravitația, energia, materia, pot trece într-un alt univers, teoria conform căreia există mai multe universuri este un succes, devine realitate.

Teza conform căreia Big Bang-ul a creat mai multe universuri simultan are din ce în ce mai mulți susținători.

Deplasări temporale

Newton a afirmat că profețiile sunt adevărate atunci când devin realitate. Extrapolând spusele lui, putem pune în dezbatere deplasarea transtemporală.

rp_semnale-din-spatiu.jpg

Miturile vechilor civilizații descriu gardienii veniți dintr-o altă lume. Inițiații lamas susțin că au intrat în legătură cu alte lumi. Probabil că percepția noastră despre Univers este una greșită sau limitată. Anumite faze ale somnului permit inconștientului să se deplaseze în universuri străine conștientului.

Poate că multe întâmplări pe care le considerăm ireale, de neînțeles vor fi explicate prin existența universurilor paralele.

loading...

Comentariile sunt închise.