Spiritualitate

GRĂDINA EDENULUI, PLANTELE LUI DUMNEZEU

În Biblie sunt prezentate multe plante care au puteri miraculoase. Să ne amintim că, Regii magi prezenți la nașterea lui Christos au adus mir și tămâie. În tradiția religioasă, mirul și tămâia au valoare egală cu aurul.

Grâul și orzul sunt două plante des amintite în textele religioase. Neghina trebuie separată de boabele de grâu și orz. Neghina la maturitate este infestată de o ciupercă alcaloidă, neurotoxină, care declanșează delirul. Evreii numesc această stare zizoneh. De la zizoneh s-a format cuvântul românes zâzanie.

Măslinul cu excelentul său ulei este des amintit în textele biblice. Regele Solomon a plătit costurile construcției celebrului templu cu ulei de măsline, respectiv 440000 de litri, care însemna producția a 240000 de măslini.

La evrei, sărbătoarea Hanukkah reprezintă și miracolul uleiului de măsline. Un fruct celebru este mărul care reprezintă cunoașterea binelui și a răului.

Să ne aducem aminte de întâmplarea legată de mana lui Dumnezeu care a coborât din cer și i-a hrănit pe evrei. Chiparosul, în tradiția greco-romană întrupează sinistrul, el era asociat zeului morții. Cu toate acestea, se spune că, Noe și-a construit arca din acest lemn.

Din migdal și mărăcine se făceau rețete care vindecau multe boli. Lemnul de cedru a servit la construcţii Templului din Ierusalim.
Mai sunt amintite scorțișoara, stuful, lintea și nardul. Nardul este o plantă tămăduitoare biblică. Este originară din Himalaia. În Noul Testament se spune că, femeia păcătoasă a uns picioarele lui Iisus cu mir de nard.

Alte texte descriu efectele curative ale oțetului din mere, diluat cu apă și ulei de măsline. Era utilizat ca remediu împotriva bolilor de circulație a sângelui sau a rinichilor.

Despre bob sau Nigella se spunea că este bobul binecuvântat. Era utilizat pentru refacerea sistemului imunitar. Anasonul curăță organismul de tot ce înseamnă toxine. Vânăta albă era considerată un aliment sfânt, iar cea neagră era fiartă în ulei de măsline și folosită împotriva hemoroizilor.

GRĂDINA-EDENULUI GRĂDINA EDENULUI, PLANTELE LUI DUMNEZEU

Și bananele sunt amintite ca fiind utilizate ca antidiuretic. Mușețelul era utilizat la nașteri, fiind un bun calmant. El mai era presărat în băi, fiind considerat un remediu împotriva oboselii.

loading...
Comments
To Top