Mozaic

Google înregistrează toate convorbirile efectuate lângă telefon sau laptop. Iată unde vă găsiți dosarul

Google ne spionează! Această sintagmă nu prezintă o noutate, dar nu este vorba despre simpla colectare a datelor despre căutările realizate pe motorul cu același nume ci și de stocarea înregistrărilor tuturor discuțiilor realizate fie în fața laptopului sau la telefonul mobil.

Acest tip de spionaj marca Google este legal, pentru că la mijloc este vorba despre zeci de pagini de Termeni și Condiții pe care nimeni nu le citește atunci când vine vorba despre folosirea motorului de căutare.

La umbra colectării datelor cu scop personal în vederea optimizării publicității, Google ne înregistrează orice mișcare, sunet și preferință. Aici nu este vorba numai despre convorbirile telefonice clasice, ci și cele realizate atunci când suntem în fața laptopului sau când discutăm cu telefonul lângă noi.

La prima vedere această practică pare una care încalcă intimitatea, dar tot Google ne informează că aceste date sunt confidențiale și nimeni nu are acces la ele.

Această practică are ca scop final trimiterea tuturor datelor motorului de căutare pentru optimizarea rezultatelor dar și al publicității targetate. Ideea per ansamblu este bună, dar cu toate acestea pare să deranjeze atunci când este făcută publică.

Pentru a afla ce informații sunt stocate în servere Google despre activitatea dumneavoastră audio, accesați acest link, iar dosarul complet îl găsiți aici.

desc%C4%83rcare - Google înregistrează toate convorbirile efectuate lângă telefon sau laptop. Iată unde vă găsiți dosarul

Vestea cea mai bună este că acest istoric se poate şterge, dar imediat după aceea un altul se va înregistra. Concluzia este una simplă, Google vă urmărește, dar nu vă face niciun rău!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top