Medicina alternativa

Goji, elixirul vietii indelungate

Un elixir al vieții lungi, care trebuie consumat zilnic, sunt fructele Goji. Acestea sunt originare din Tibet fiind consumate de localnici, de peste 2500 de ani, sub diferite forme: precum fructe uscate, sucuri, ceaiuri, tincturi, sau chiar condimente pentru mâncare.

Fructele Goji au un conținut ridicat de vitamina C, conțin de două ori mai mult betacaroten decât morcovii, mai mult fier decât orice tip de carne şi foarte multe alte vitamine. De asemenea, Goji este un antioxidant natural benefic pentru organismul uman. Consumul a numai 20 grame de fruct zilnic conferă necesarul zilnic de antioxidanți de care are nevoie organismul uman. Această calitate stopează procesul de îmbătrânire și sporește durata de  viață. Consumatorii de Goji ating vârste de peste 100 de ani în mod frecvent.

goji - Goji, elixirul vietii indelungate

Goji face parte din tradiția medicinală şi culinară a Orientului, statisticile demonstrând că acolo sunt cei mai mulţi oameni peste 100 de ani. Analizele de laborator arată că efectele consumului de Goji depășesc orice aşteptări. Fructele Goji conţin un compus unic cunoscut sub denumirea de Lycium barbarum polizaharide. Conform cercetătorilor, acest compus creşte abilitatea organismului de a rezista în fata bolilor.

Cunoscut ca şi tonifiant general al organismului, şi-a găsit locul nu doar în medicina poporului tibetan ci şi în tradiţia culinară orientală. Deşi consumul fructelor proaspete de goji este cel mai recomandat, ele pot fi foarte bine integrate în diverse rețete de mâncăruri şi băuturi.

Sănătate şi Beneficii

Unii susţin că fructele de pădure Goji sunt fântâna următoare tinereţi. Boabele, sunt de asemenea, numite Wolfberry sau Goji Berry.  În Asia, fructele de pădure Goji au fost consumate de generații, în speranţa de a trăi mai mult.

loading...

goji fructe 274x250 - Goji, elixirul vietii indelungateDe-a lungul timpului, oamenii au folosit fructe de pădure Goji pentru a trata mai multe probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat , hipertensiunea arterială , febra , probleme legate de ochi şi de vârstă. De asemenea Goji joacă un rol important în creşterea libidoului sexual, îmbunătăţirea vederii, controlarea tensiunii arteriale precum şi a colesterolului şi îmbunătăţirea somnului.

În Asia, Goji este utilizat în mod tradițional pentru tratarea alergiilor. Cercetătorii chinezi au constatat că fructul reduce anticorpii care generează răspunsul la alergen. Totodată, polizaharidele reinstalează funcţiile normale ale sistemului imunitar.

Sfaturi

  • O singură lingura de fructe Goji mâncată dimineața pe stomacul gol oferă energie pentru întreaga zi, ajuta tranzitul intestinal,  reglează nivelul zahărului şi joacă un rol important în procesul de slăbire.
  • Consumul zilnic al acestui fruct ajuta la fortificarea imunității, la îmbunătățirea sistemului cardio-vascular şi la creșterea acuității vizuale.
  • Consumate zilnic, cu 30 de minute înainte de micul dejun, fructele goji combat stresul, anxietatea şi stările de nervozitate.
  • O cană cu ceai, făcut din fructe Goji, băuta zilnic, ajuta la mărirea libidoului, îmbunătățește funcția sexuală şi reglează sistemul hormonal.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top