Gogea Mitu, GOLIATH DE ROMÂNIA

În 14 iulie 1914, în localitatea doljeană Mârșani, se năștea un copil care va cunoaște într-un timp scurt gloria. Gogea Mitu era primul dintre cei 11 copii ai unei familii sărace.

Doi dintre copii au fost atinși de gigantism, Gogea și fratele său Tudorel, care la vârsta de șapte ani a decedat și avea o înălțime de 1,80 metri.

La vârsta de 17 ani, un circ praghez îl racolează pe Gogea. Mai târziu, el se va muta la circul Globus din Monaco, unde era punctul de atracție. Spectatorii plăteau bani grei ca să se fotografieze cu el. Gogea avea o înălțime de 2,44 metri și 146 de kilograme.

Mai târziu, Gogea a apărut în gale pugilistice. Numai la o masă Gogea consuma 25 de ouă, un pui, doi litri de lapte, un kilogram de prăjituri și o pâine.

Un promotor de gale pugilistice a întrezărit oportunitatea de a câștiga bani mulți și l-a contactat pe Gogea. Având statura deosebită, garda lui era inexpugnabilă. Primele antrenamente de box le-a început la Craiova. Debutul în lumea boxului are loc în anul 1935, în București.

Staff-ul lui Gogea consideră că acesta este pregătit tehnic pentru a face un turneu mondial. Gogea era numit Goliath-ul de România. Mulți bani dintre cei câștigați de Gogea au fost trimiși familiei. Localnicii povesteau că poștașul aducea câte doi saci cu bani.

loading...

În anul 1936, forma fizică a lui Gogea nu este una bună. Boala de plămâni care îl măcina de câțiva ani își făcea efectul. Moare la spitalul Filantropia. Familia și prietenii au contestat diagnosticul morții, tuberculoză, considerând că injecțiile care i-au fost făcute în jurul buricului ar fi fost cauza și s-ar fi dorit eliminarea lui din lumea sportivă.

6 georgemitu 4 - Gogea Mitu, GOLIATH DE ROMÂNIA

Gogea a fost înmormântat în comuna natală, iar mult mai târziu, scheletul său a devenit obiect de studiu la Universitatea de Medicină din Craiova.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns