Gobekli Tepe: în urma unui eveniment cataclismic s-a născut civilizația

Gobekli Tepe: în urma unui eveniment cataclismic s-a născut civilizația

Gobekli Tepe este un monument megalitic în lume. Cu aproximativ 13.000 de ani în urmă Pământul a ars. Un fenomen cataclismic a avut loc, sub forma unor bulgări imenși desprinși din fluxul meteoric Taurid. Aceste resturi au ”plouat” atât în Statele Unite ale Americii, cât și pe teritoriul Europei. Viața de pe Terra a fost devastată și multe specii de animale au fost omorâte, iar cele care au supraviețuit s-au confruntat cu Apocalipsa care a urmat – inundații, ploi acide și foamete.

Și oamenii au avut de suferit, la fel ca animalele. Cerul a fost acoperit de un strat gros de nori, un fel de iarnă vulcanică, iar oamenii nu au mai putut vedea Soarele și stelele pentru o perioadă bună de timp. Au trecut ani grei până totul și-a revenit la normal și viața a reînceput să prindă vigoare, dar acest eveniment cataclismic nu a fost uitat și oamenii din acele vremuri au simțit nevoia să-l marcheze pentru a-i avertiza pe copiii lor de forța incredibilă, care poate veni din spațiu oricând.

Gobekli Tepe – nașterea civilizației din cenușă

În sudul Turciei moderne, triburile Natufiene care au supraviețuit cataclismului au dorit cu ardoare să marcheze acest eveniment prin ridicarea unui templu imens pentru acele vremuri. Gobekli Tepe a fost primul templu din lume (cunoscut până în prezent). Cataclismul i-a făcut mai temători și probabil că le-a dezvoltat o nouă latură, cea a religiei și a credinței în ceva superior.

Gobekli Tepe

Construcția a durat ani de zile, iar oamenii temători nu uitau să privească cerul. Comunitatea s-a dezvoltat, agricultura s-a extins pentru că trebuiau să hrănească gurile oamenilor care munceau până la istovire pentru ridicarea unui monument important. Gobekli Tepe nu era un templu au fricii, ci unul care celebra cultura și religia.

Mii de oameni s-au strâns și au participat la ceremoniile religioase, care s-au desfășurat aici și care aveau rolul de a-i trezi pe oameni la realitate. Ceva, undeva, era mai puternic decât ei și viața lor depindea de el.

Combinația puternică dintre religie și agricultură a determinat acest nou stil de viață să se îndrepte către continentele eurasiatice și africane. Cea mai mare revoluție din istorie era în curs de desfășurare și asta se întâmpla în urmă cu 13.000 de ani, în urma unui cataclism.

Decodificarea trecutului

Dar cum nimic nu durează veșnic în această lume, 3000 de ani mai târziu, zidurile templului au fost îngropate în pământ. Parcă cineva dorea să le conserve pentru posteritate. În acest fel au supraviețuit până în zilele nostre, când au fost redescoperite. În 1994, Klauss Schmidt a fost cel care le-a descoperit.

Douăzeci de ani mai târziu, Paul Burley și Graham Hancock au găsit cheia pentru a traduce mesajele înscrise pe zidurile și coloanele templului. Totul a început de la Pilonul 43, care a permis înțelegerea tuturor scrierilor. A fost numită de arheologi Piatra Rosetta de la Gobekli Tepe și astfel trecutul prindea contur în ochii arheologilor.

Gobekli Tepe

Acest pilon dezvăluie multe idei noi care răstoarnă normele acceptate în prezent. Este revoluționar. Cel mai important aspect este că oamenii antici erau astronomi mult mai sofisticați decât se credea anterior. Iar un alt aspect ciudat și intrigant este anunțul lăsat de strămoșii noștri, care ne atenționează să fim atenți la cer, pentru că este mult mai periculos decât ne-am putea aștepta. Această ultimă idee îngroapă uniformitarismul, care contestă faptul că Pământul ar putea fi bombardat de comete sau meteoriți.

Astronomia antică

În cele din urmă, la Gobekli Tepe sunt prezentate simbolurile animalelor. Opinia generală este că acestea sunt exemple de „animism”, un fel de șamanism . Cu toate acestea, acum știm, fără nici o îndoială că acestea sunt simbolice și reprezintă, de fapt, aceleași constelații de stele pe care le cunoaștem astăzi în diferitele echinocții și solstiții. Acest fapt demonstrează că omul antic cunoștea foarte bine ceea ce se petrece pe cer, poate mai bine decât unii dintre noi.

Dacă acei oameni antici erau la curent cu toate constelațiile și tot ceea ce există pe cer, atunci avertismentul de pe Pilonul 43 este și mai înfricoșător. Acest îndemn ar trebui luat în seamă de specialiștii din întreaga lume, iar istoria sau credința, despre civilizațiile antice, modificată pentru totdeauna.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)