Descopera

Glutenul se face principalul vinovat in cazul obezitatii

Obezitatea a devenit o problemă majoră cu care se confruntă omenirea din zilele noastre. Stresul, dar și alimentația haotică sunt unele dintre principalele cauze care generează acest fenomen. Pe lângă aceste aspecte, cercetătorii brazilieni au publicat în Journal of Nutritional Biochemistry un nou studiu, care indică o descoperire interesantă.  Glutenul este principalul vinovat în cazul obezității la nivel mondial.

Experimentele au fost făcute pe șobolani, iar cei în a căror dietă a fost inclus glutenul s-au dezvoltat incredibil de repede și s-au îngrășat incredibil de repede. Ambele grupuri au fost hrănite cu hrană bogată în grăsimi, dar numai unuia i-a fost administrat și o cantitate mică de gluten. Rezultatele au fost uimitoare și astfel glutenul este declarat de către cercetători o substanță care se face vinovată de îngrășarea organismului.

„Consumul produselor care conțin gluten, pâine, cât și cereale, perturbă procese endocrine și exocrine care se produc în corpul uman, precum și modalitatea de funcționare a genelor. Astfel, organismul este predispus la îngrășare, modificându-se dramatic metabolismul„, susține Sayer Ji, unul dintre cercetători.

alimente gluten - Glutenul se face principalul vinovat in cazul obezitatii

Specialiștii recomandă ca în cazul celor care suferă de obezitate sau de diabet să elimine din dietă zilnică alimentele care conțin gluten, cum ar fi: pâinea, pizza, cuşcuş, produsele de patiserie, biscuiţii, paştele, carnea sau peştele gătite pane, sosurile sau supele care conţin grâu şi totodată cerealele care sunt servite la micul dejun. De asemenea, toate băuturile pe bază de orz, berea. Sunt de evitat şi băuturile pe bază de malţ. Glutenul intra în compoziţia unui mare număr de feluri de mâncare, care conţin faina.

Deşi anumite alimente nu prezintă nicio urmă de gluten, anumite iaurturi, pasta de tomate, cărnurile îngheţate pot conţine urme vagi de gluten.
Iată mai jos o listă cu alimentele „suspecte”:

  • berea fără alcool
  • bomboanele
  • caramelul
  • ciocolata
  • cartofii prăjiţi (contaminaţi de la uleiul în care au fost gătiţi)
  • caşcavalul topit
  • grăsimea vegetală
  • guma de mestecat
  • ketchup
  • maioneză
  • sosurile din comerţ
  • supe / ciorbe cu conservanţi
  • conserve de carne
  • anumite tipuri de oţet din grăunțe
  • iaurt îngheţat
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top