Globul de cristal, obiectul care ne dezvăluie viitorul

0

Timp de multe secole, cei care au prezis viitorul s-au folosit de globul de cristal, în care au scrutat spre a descoperi evenimentele viitoare. Această metodă de divinație este atât de veche încât ar fi imposibil de spus când și unde a apărut. Se știe că atât egiptenii, cât și babilonienii antici scrutau viitorul în tipsii de piatră pline cu ulei de palmier.

Dar cine poate spune cu precizie când anume un magician a intrat pentru prima oară într-o stare instabilă a conștiinței pe când privea atent oglinda unei ape, un glob de cristal sau suprafața unei pietre șlefuite pentru a avea o viziune a viitorului?
Această practică divinatorie constă în privitul atent într-un glob de cristal, adesea așezat pe o pânză de culoare neagră, pentru a împiedica reflecția și strălucirea.

În locul globului de cristal, divinatorii folosesc ocazional suprafața unui bazin sau o cană ori farfurie plină cu apă, cerneală, ulei sau alte lichide. Asemenea suprafețe poartă numele de speculum atunci când sunt folosite în scop divinator. În alte circumstanțe, ocultiștii vor utiliza un cristal natural mare de cuarț, ca un fel de fereastră spre alte dimensiuni.

În instrucțiunile date celor ce vor să practice ghicitul în globul de cristal, practicanții acestei arte magice afirmă că este necesară golirea minții de orice fel de gânduri. Privirea trebuie concentrată pe cristal și trebuie clipit cât mai puțin. De asemenea, novicii sunt sfătuiți să nu se concentreze la globul de cristal, timp de mai mult de cinci minute. Dacă ochii încep să le lăcrimeze, este cazul să înceteze experiența fără întârziere.

Ghicitorii experimentaţi promit că mai devreme sau mai târziu, globul de cristal se va acoperi cu un fel de ceață, iar când aceasta se va risipi, pe suprafața de sticlă ocultistul va avea impresia că zărește siluete mișcătoare. O panoramă dinamică, asemănătoare cu imagini din filme, va apărea și anumite scene din trecut sau viitor se vor derula înaintea ochilor ghicitorului. Astfel de imagini sau scene, referitoare la locuri familiare sau necunoscute, nu apar de fapt în cristal, sticlă sau lichid, ci sunt practic proiectate în obiect de subconștientul divinatorului.

Dacă începătorii nu reușesc să vadă nimic în cristal sau lichid, practicanții cu vechime le reamintesc că pot încerca să-și antreneze abilitățile latente. Ei sugerează efectuarea unor exerciții, precum întărirea memoriei vizuale prin fixarea cu privirea a unui anumit obiect din încăpere și apoi proiectarea lui, cu ochii minții, în cristal. Neofiții pot, de asemenea să-și închidă ochii, preț de câteva minute, gândindu-se intens la o persoană pe care o cunosc bine și, atunci când îi deschid, să încerce să vizualizeze figura persoanei respective în globul de cristal.

O metodă de divinație veche de secole implică interpretarea sensului fragmentelor de frunze de ceai rămase pe fundul ceștii solicitantului. Prima regulă ce trebuie urmată la ghicitul în frunze de ceai sau taseografia, este fierberea ceaiului într-un ceainic fără sită, pentru a permite unui număr suficient de fragmente de frunze să cadă în ceașcă. Cele mai bune rezultate vor fi obținute dacă ceaiul se bea dintr-o ceașcă, albă sau de culoare deschisă, cu gura largă. Solicitantul trebuie să bea ceaiul, lăsând doar puțin lichid pe fundul ceștii.

De îndată ce a băut, trebuie să miște încet ceașca de la stânga la dreapta, de trei ori, pentru ca fragmentele de frunze să se distribuie uniform. În acest moment, ghicitorul trebuie să stea calm, în tăcere, câteva momente, permițând stabilirea unei legături energetice cât mai bune cu clientul. Apoi va începe interpretarea semnelor lăsate de frunze pe marginea ceștii. Unii ghicitori cer clienților să rotească și să agite bine ceașca, pentru ca frunzele să se așeze cât mai bine și pe urmă o așază cu gura în jos pe farfurioară. După ce ceașca s-a golit de tot, este luată de ghicitor, care interpretează modul cum s-au distribuit frunzele. Indiferent de metoda aleasă, ghicitorii sunt de acord că prima impresie, la vederea ceștii, este esențială.

globul de cristal

Cititorii experimentaţi în frunze de ceai țin seama de distribuția generală a frunzelor și remarcă diferite simboluri apărute, pe ansamblul întregii imagini înainte de a studia detalii individuale. Din nou, există anumite reguli pe care ghicitorii le respectă. Unii, de pildă, consideră că buza ceștii reprezintă viitorul iar fundul trecutul. Pentru alții, buza ceștii reprezintă prezentul, laturile viitorul, iar fundul prevestește viitorul îndepărtat. Există un oarecare consens în privința toartei, zona din dreptul acesteia reflectând mediul personal și viața casnică a subiectului. Cu cât semnele sunt mai apropiate de toartă, cu atât evenimentele prevăzute de ele se vor întâmpla mai repede.

Dacă cititorul vede semne semănând cu numere, le poate interpreta ca unități temporale, ore, zile, săptămâni sau luni, în funcție de impresiile primite de el. Dacă intuiește figuri similare cu literele alfabetului, acestea reprezintă de obicei, inițiale ale unor persoane apropiate solicitantului.

Semnele foarte mici, ca niște puncte, indică o călătorie. Punctele mai mari sugerează un câștig financiar. Rezidurile de frunze care par să fie aranjate sub forma unei linii vălurite evocă incertitudinea. Liniile drepte reprezintă un curs sigur al acțiunii, care trebuie urmat cu grijă. Dacă cititorul interpretează vreun semn ca fiind o stea sau un triunghi, acest lucru e de bun augur, cercurile înseamnă un mare succes, în vreme ce pătratele, nevoia de prudență.

Reputația fiecărui ghicitor în frunze de ceai depinde și de abilitățile sale extrasenzoriale înnăscute și de imaginația cu care interpretează sensul simbolurilor.

loading...
loading...