Spiritualitate

Glanda pineala, cel mai mare secret al omenirii

Glanda pineala este cunoscuta si sub denumirea de “sediul sufletului”. Aceasta mica glanda este responsabila de reglarea ciclului somn-trezire, vise, emotii, comportament, intuitie, memorie, invatare, temperatura organismului, par si culoarea ochilor.

Glanda pineala este situata in mijlocul creierului, intre cele doua emisfere si este asociata cu cea de a sasea chakra, cunoscuta sub numele de Ajna sau chakra celui de al treilea ochi. Lectiile pe care ni le ofera acest centru energetic includ realizarea adevarului si a iluziei, dezvoltarea si evolutia spirituala, inteligenta si intuitia.

 

Cu ceva timp in urma glanda pineala a fost considerata o glanda fara o functie specifica. In zilele noastre stiinta si medicina accepta functiile sale lumesti, in timp ce misticii au cunoscut inca din cele mai vechi timpuri abilitatile spirituale si supranaturale ale acestei glande.

 

Oamenii au fost haraziti de divinitate cu o anume parte a creierului, cunoscuta sub numele de glanda pineala sau cunoscuta sub numele de cel de-al treilea ochi.  Motivul pentru care aceasta glanda este numita “glanda pineala” se datoreaza formei sale, asemanatoare cu un con de pin.

Acest mic con de pin este responsabil de producerea de melatonina, un hormon care afecteaza ritmul cicardian, inclusiv functiile noastre de sezon.

Acest mic con de pin poate fi gasit in centru creierului, intre cele doua emisfere cerebrale. Motivul pentru care “ei” incearca sa pastreze aceste informatii de umanitate se datoreaza potentialului urias detinut de aceasta mica glanda.

Pentru oameni, aceasta glanda reprezinta un portal intre lumea fizica si spirituala. Atunci cand este activata, senzatia de euforie si de unitate cu tot ceea ce exista umple mintea unei persoane, oferindu-i un sentiment de cunoastere. Aceasta mica glanda poate fi activata prin yoga, meditatie si printr-o varietate de alte metode.

Odata activata, persoana respectiva este capabila sa calatoreasca liber in alte dimensiuni, calatorii cunoscute sub numele de proiectii astrale sau de vizualizari de la distanta.

Prin metode si practici stravechi avansate, o persoana poate reusi chiar sa controleze gandurile si actiunile altor oameni in plan fizic.

Desi pare a fi imposibil, fosta Uniune Sovietica, precum si diverse organizatii secrete au cercetat aceste efecte o perioada foarte lunga de timp, pastrand toate informatiile la distanta de majoritatea oamenilor.

Motivul pentru care nu suntem in masura sa ne folosim de toate aceste puteri uimitoare este reprezentat de cantitatea foarte mare de fluorura de sodiu pe care o digeram zilnic. Glanda pineala absoarbe cea mai mare cantitate din florura de sodiu care ajunge in corpurile noastre.

 

Astfel, activitatea glandei pineale este inhibata si aceasta nu mai este in masura sa contribuie la pastrarea echilibrului hormonal in organism.

O modalitate de a combate aceste efecte este osmoza inversa sau distilarea apei, distilarea fiind optiunea mai ieftina.

 

O legătură directă între creier şi sistemul imunitar, descoperită de medicii americani
Specialiştii americani în ştiinţe neuronale au descoperit o legătură directă între creier şi sistemul imunitar, necunoscută până la acest studiu, care ar putea fi utilizată cu succes în tratarea unor maladii grave, precum Alzheimer, scleroză în plăci şi autism.
Descoperirea a reprezentat o mare surpriză pentru profesorul Kevin Lee, directorul departamentului de ştiinţe neuronale de la Universitatea Virginia din Statele Unite.

„Atunci când colegii mi-au arătat prima dată rezultatele preliminare, am spus o singură propoziţie «Vor trebui să modifice manualele de anatomie»”, a declarat profesorul american, într-o conferinţă de presă organizată în această săptămână.

Coordonatorul studiului, Jonathan Kipnis, profesor la Centrul de Imunologie Cerebrală de la Universitatea Virginia, este de aceeaşi părere.

„Atunci când am descoperit capilare limfatice în creier, am fost extrem de surprinşi, pentru că, potrivit manualelor de anatomie, aceste vase nu ar trebui să existe acolo”, a declarat profesorul american.

Studiile precedente au afirmat în mod constant faptul că nu există o legătură directă între creier şi sistemul limfatic, însă noua cercetare ştiinţifică, publicată în revista Nature, a alcătuit un model computerizat al sistemului limfatic din organismul uman care include şi creierul.

Deşi nu face parte din sistemul imunitar, acest sistem de capilare transportă limfa, un lichid incolor bogat în celule albe, care contribuie la eliminarea toxinelor din corp. Sistemul limfatic este conectat cu toate celelalte sisteme din organism, iar cercetătorii credeau că el se opreşte la baza craniului.

Oamenii de ştiinţă au remarcat însă ceva neobişnuit atunci când analizau la microscop pelicule pe care erau expuse membrane extrase din creierele unor şoareci. Ei au descoperit astfel o serie de vase limfatice, care nu au mai fost niciodată observate anterior, aflate mai sus de baza craniului.

glanda pineal%C4%83 - Glanda pineala, cel mai mare secret al omenirii

 

Profesorul Jonathan Kipnis spune că aceste vase nu au fost observate în trecut deoarece sunt „bine ascunse” în spatele unui vas de sânge major, într-o regiune cerebrală dificil de analizat de oamenii de ştiinţă.

Deşi observarea lor a fost realizată pe şoareci, cercetătorii americani consideră că aceste structuri anatomice există şi la oameni.

Savanţii din Statele Unite sunt de părere că descoperirea lor ar putea fi utilizată în viitor în tratarea unor afecţiuni neuronale grave, precum maladia Alzheimer, scleroza în plăci şi autism.

loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Victoria Chis

  17 septembrie 2017 at 18:55

  Chis Victoria (biolog), MEDIAS: glanda pineala are structura asemanatoare (dar nu identica) cu cea a ochiului, avand legaturi si cu ochii functionali, dar si cu sistemul nervos. Fosta ‘al 3-lea ochi’ candva, posibil si functional, ea isi pastreaza aceasta structura la Hatteria punctata (sau Sphaenodon punctatus), o specie de soparla, care este de fapt o relicva vie (fosila vie) ca si Latimeria Chalumnae, din zona de varsare a fluviului Chalumna din Africa de vest, in Oceanul Indian. Acesta este un peste a carui anatomie pastreaza la baza aripioarelor intotatoare perechi, baza acestora, ca niste picioruse acoperite cu solzi, din care se vor dezvolta ulterior Tetrapodele cunoscute tuturor. La Hatteria, osul pastreaza in zona de deasupra glandei o „fereastra”, (dovada a functiei sale initiale), dar aceasta este acoperita de o parte membranoasa, ca o draperie, prin care probabil ca patrund cantitati de lumina mai mici sau mai mari, dar ea de fapt, „nu vede” , ci percepe mediul ambiant. Nu uitati ca noi VEDEM CU CREIERUL, functoia ochilor fiind aceia de RECEPTORI AI IMAGINILOR.
  La om, legatura glandei pineale cu ochiul si cu sistemul nervos, face ca glanda sa perceapa prezenta luminii care-i inhiba secretia (Melatonina) sau, determina secretia noaptea. Aceasta glanda cu secretia ei legata de intuneric si lumina este implicata prin melatonina in acest ritm circadian. Plecand dintr-o zona a globului, in alta, ne acomodam mai usor noului ritm noapte-zi daca vom consuma Melatonina din farmacie, hormon sintetiic, datorat cunoasterii compozitiei chimice si structurii melatoninei naturale.
  Exista intr-adevar perceptii aparte datorate acestei glande, fost ochi nr.3 . Adesea ne dam seama de prezenta „cuiva” in spatele nostru, fara sa-l si vedem, ori simtim anumite emotii, intentii, etc…. ceva ce ar semana cu intuitia.
  Nu pot afirma daca Epifiza ar avea vreo functie in inteligenta, estc. Judecam totusi cu creierul si nu cu glandele. Ca poate facilita anumite procese, sunt de acord. Ceea ce regret, domnule, este faptul ca nu ati amintit ca atunci cand nimeni nu s-a ocupat de studiul epifizei, romanii au fost cei care au facit-o, impreuna cu Grigore T. Popa si Ulna Fielding, adica, frupul care candva a studiat si lamurit „sistemul port” al sangelui, in doua locuri in organism? 1. sistemul port hepatic. 2). sistemul port hipofizar. Am fost si suntem pinierii acestei struncturi aparte, numaita si „capilare-vena-capilare”. Nu stiu. Am fi meritat noi, romanii si un premiu Nobel pe aceasta problema, zic eu de colo!… Dar se pare ca ca ori am fost pacaliti ca Onorabilul Paulescu (vizitat de un amic, exact cand nu trebuia, a vazut experimentele pe iepuri ale lui Paulescu, doar ca l-a tradat, a anuntat ce „a descoperit”- eu zic FURAT, a luat Nobelul pe aceiasi problema cu acest roman cinstit). Lucruri de acest gen, ne face tot mai grea munca noastra de a contrabalansa si de a ne ne ridica mai sus decat viciile altor conationali, care o cam fac lata, SI MINT DE INGHEATA APELE, e un drum greu, CA SI CALEA GOLGOTEI.
  Ne gasim si acum intr-o groapa cam adanca, amplificata de oamenii cu functii grele, care s-au murdarit, FURAND.
  Da Doamne, sa ne ridicam, ca meritam cu adevarat!….
  Cat priveste existenta unui sistem limfatic la nivelul capului, nu e deloc o noutate!… VA ROG, IN CE CARTE CITITI?
  Eu insami am desenat si am facut glume la ore, pe seama acestor vase limfatice DE LA CAP, care sunt doar ale sistemului VENOS. Nu exista artere limfacice. Limfaticele incep ca niste degete de manusa, care se undesc in vase tot mai mari, drenand intr-un mod extraordinar ELIMINARILE DE SUBSTANTE.

  Tot ce are organismul nostru ar trebuia aplicat la nivel macro: LA NIVEL DE ORAS, CONDUCTELE SA FIE ORI MAI MARI, ORI SA FIE DUBLATE, CA ELIMINARILE SA SE REALIZEZE RAPID SI CU UN RANDAMENT MAXIM.
  Aceste vase limfatice despre care elevii mei au in caiete desene clare si frumoase, la nivelul capului, tocmai pentru a realiza eliminari cu un randament maxim, realizeaza separat, fiecare de pe o jumatate de cap, gat, torace, un brat. Dincolo, perechea lor merge tot asa. Pentru ca, organismul nostru a stiut intotdeauna care-i sunt prioritatile. Si, in mod extraordinar, au realizat aceste emilinari pe doua cai paralele, total separate, ca „sa nu se infunde canalul si sa dea peste”…. ar zice oamenii Primariei!
  Natura si Bunul Dumnezeu ne ofera exemple numeroase ale cailor sigure. Noi trebuie doar sa privim atenti si atunci vum fi mai buni practic.
  Multumesc, profesor Victoria Chis, Medias,

 2. ionica

  17 septembrie 2017 at 20:01

  felicitări pt un asemenea comentariu!

 3. Victoria Chis

  18 septembrie 2017 at 10:02

  ITI MULTUMESC, IONICA! ….
  AS MAI FI SCRIS MAI MULTE, DAR AICI NU SUNTEM IN SALA DE CURS UNIVERSITAR CI FACEM UN PLUS DE CULTURALIZARE. SURSELE MELE AU FOST CANDVA CURSURILE DE ANATOMOIE, MAI ALES ANATOMIA COMPARATA A VERTEBRATELOR, SCRISA DE CELEBRA PROF. UNIV. ACAD. DR DOCENT OLGA NECRASOV, O MINUNE A NEAMULUI ROMANESC, UNA DIN CEI MAI MARI ANATOMISTI (IN ANATOMIA COMPARATA) SI ANTROPOLOGI AI EUROPEI SI AI LUMII. AM AVUT ONOAREA SA O VAD LA FIECARE CURS. ERA PROFESOARA PE CARE O ADORAM, ERA IN VARSTA CEVA, DAR NU CHIAR ASA, CU TOT CE AVEA PERFECT ARMONIZAT CU EPOCA IN CARE S-A FORMAT. NU O VOI UITA NICIODATA. A FOST EXEMPLUL MEU DE PROFESOR FARA CUSUR.!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top