Mistere

Giulgiul din Torino este un fals sau nu?

Un grup de cercetători italieni susţin că giulgiul este un fals medieval. Au reuşit să demonstreze cum se poate reproduce un obiect cu aceleaşi caracteristici ca ale giulgiului.

La testele făcute în laboratoare s-a demonstrat că giulgiul datează dintre anii 1260 şi 1390 şi că este un fals menit să atragă pelerinii. Biserica nu s-a implicat să susţină autenticitatea giulgiului pe care de altfel nu l-a recunoscut niciodată că pe un obiect de cult spunând că are doar rolul de a aduce aminte credincioşilor de patimile lui Iisus.

De asemenea un documentar prezentat pe un post de televiziune britanic susţine că giulgiul a fost falsificat de Leonardo da Vinci şi că de fapt pe giulgiu nu este chipul lui Iisus ci al lui Leonardo da Vinci.

Ipoteză este confirmată şi de profesoara Larissa Tracy de la Universitatea Longwood din Virginia care a declarat că ”Da Vinci avea toate aptitudinile necesare pentru a crea o astfel de imagine. Singurul care ar fi avut capacitatea să lucreze cu o cameră obscură şi tehnică fotografică în acea perioadă a fost Leonardo da Vinci”

Giulgiul este păstrat în Catedrala din Torino şi nu a mai fost prezentat publicului din anul 2000 dar se presupune că de anul acesta este din nou expus publicului.

loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

To Top