Giganții din Monte Prama: Misterul unor statui care înfățișează extratereștri?

0

În 1974, în urma unor săpături pe terenurile agricole din Monte Prama , Sardinia, au fost descoperite numeroase statui bizare. Chipul acestora a atras atenția specialiștilor pentru că nu seamănă cu cele ale oamenilor, ci mai degrabă cu cele ale unor extratereștri.

Timp de 30 de ani, statuile bizare au fost ascunse în pivnița unui muzeu și astfel nimeni nu a știut despre existența lor. De curând, un angajat al muzeului a dat peste cutiile în care erau depozitate. În acel moment, angajații muzeului au hotărât să le expună publicului larg.

Se crede că aceste statui au aparținut civilizației nuragice care a înflorit în sudul Italiei în urmă cu 4000 de ani. Este cert faptul că statuile nu înfățișează oameni obișnuiți pentru că trăsăturile chipurilor sunt de-a dreptul stranii. În primul rând ochii sunt reprezentanți precum două cercuri concentrice. Gura este extrem de mică și nasul retezat. Statuile au o înălțime peste peste 2 metri și trunchiul pare extrem de bine clădit.

Giganţii din Monte Prama au primit numele de ” Kolossoi” și conform arheologului italian Giovanni Lilliu este posibil să fi fost paznicii unui templu antic, care nu a fost descoperit nici până în ziua de astăzi.
S-a mai sugerat faptul că la prima vedere statuile gigantice din Sardinia seamănă cu soldații de teracotă din China. Cu toate acestea există diferențe majore între cele două opere, pentru că giganții cu ochii sub formă de cercuri au fost sculptați în piatră și sunt mult mai mari decât soldații din teracotă.

statui misterioase - Giganții din Monte Prama: Misterul unor statui care înfățișează extratereștri?

Nu se poate spune cu exactitate dacă statuile îi reprezintă pe zeii pe care poporul nuragic îi venera, dar este cert că nu prea au nimic în comun cu oamenii care au trăit vreo dată pe Terra.

statui misterioase2 - Giganții din Monte Prama: Misterul unor statui care înfățișează extratereștri?

În conformitate cu declarațiile specialiștilor, giganții urmează a fi expuși încă din acest ani în Muzeul Cagliari și astfel toată lumea îi poate admira în toată splendoarea lor.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și