Giganții din Insula Catalina, zei la care se închinau oamenii antici

Giganții din Insula Catalina reprezintă un subiect controversat, care nici în ziua de astăzi nu a fost clarificat. Povestea este de-a dreptul fascinantă și după mai bine de 100 de ani ridică numeroase semne de întrebare cu privire la adevăr.

Totul a început în 1896, când Ralph Glidden s-a mutat pe Insula Catalina. Această insulă se află la aproximativ 35 de kilometri sud-est de superbul Los Angeles, SUA, iar cel mai înalt punct de pe insulă este reprezentat de Muntele Orizaba, 639 metri. Relieful este predominant stâncos.

Tânărul Glidden s-a aventurat într-o misiune de cercetare a insulei. Atunci a găsit pentru prima dată un craniu gigantic și a fost convins că giganții au trăit în vremuri îndepărtate pe Insula Catalina.

Arheologul amator și giganții

Datorită descoperirii sale incredibile, Glidden nu a mai părăsit insula niciodată. Mai mult de atât el a devenit obsedat de arheologie și a început să cerceteze fiecare colțișor al insulei, în speranța că va mai descoperi și alte oase ale giganților.

De-a lungul timpului, arheologul amator a realizat că acești giganți erau venerați de locuitorii insulari. El a descoperit mai multe oseminte îngropate în urne speciale, decorate cu motive amerindiene.

Loading...

Scrierile vechi susțin că arheologul amator a săpat peste 400 de gropi pe insulă și a găsit nu mai puțin de 8000 de oase, printre care și cranii, care au aparținut unei rase de giganți. Glidden a prezentat numeroase lucrări prin care susținea că în trecutul îndepărtat, Insula Catalina, fusese populată de o rasă de giganți. Drept probă, a prezentat societății științifice craniile și oasele pe care le-a descoperit pe insulă.

Giganții Insulei Catalina, un fals?

Arheologii americani l-au ignorat cu desăvârșire pe Glidden. De ce? S-a scris că nimeni nu era atras de descoperirea oaselor de gigant, mai mult de atât, la vremea respectivă doar arheologii de renume erau luați în seamă, în timp ce anonimii erau ignorați. Întrebarea este din ce cauză niciun arheolog american nu a avut curiozitatea să se deplaseze pe Insula Catalina și să studieze ceea ce arheologul amator descoperise?

Acesta a fost motivul principal pentru care și în ziua de astăzi se crede că ceea ce a descoperit Glidden pe Insula Catalina este un fals. Dar oare cum putea el să falsifice 8000 de oase?

Partea cealaltă de adevăr

De-a lungul timpului, au existat voci care au confirmat descoperirea lui Glidden. S-au scris numeroase articole cu privire la această rasă de giganți, dar cu toate acestea adevărul nu era recunoscut de către arheologi. În 1913, un naturalist german a descoperit un schelet de pește cu opt picioare pe o insulă vecină.

Ani buni mai târziu, specialistul american LA Marzulli și colegii săi au ajuns pe Insula Catalina pentru a afla adevărul. Atunci s-a vehiculat ideea că aceste creaturi gigantice au existat cu adevărat și avea șase degete la mâini și picioare și două rânduri de dinți. 

De asemenea, legendele nativilor americani susțin că strămoșii lor se închinau la niște zei gigantici, care avea șase degete la picioare și mâini și două perechi de dinți. Oare să existe o legătură între ceea ce a descoperit Glidden și legendele amerindienilor? Un alt semn de întrebare major se regăsește în dreptul craniilor și oaselor, care nu mai sunt de găsit.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook! 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și