Descopera

Giganții au ocupat Terra în urmă cu 3 miliarde de ani

Există numeroase descoperiri care demonstrează că formele de viață au existat pe Terra încă din cele mai fragede timpuri, adică cu aproximativ 4 miliarde de ani în urmă.

Specialiștii ne spun că Terra s-a format în urmă cu 4,6 miliarde de ani. În trecut, s-a crezut că viața a apărut mult mai târziu, dar descoperirile recente contestă cu desăvârșire această teorie.

O descoperire de ultim moment, al unor cristale dantelate de carbon, cu o vechime de peste 300 de milioane de ani, arată că primele forme de viața de pe Pământ au existat în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Atunci s-a format pentru prima dată viața, în forma sa incipientă.

După acest prin eveniment, a apărut viaţa complexă. Descoperirea urmelor umane imprimate în roca vulcanică este dovada supremă. Se crede că primele ființe umane de pe Terra au fost giganții. Urmele acestora se regăsesc peste tot pe glob.

De exemplu, o astfel de urmă se găsește în Africa și a fost descoperită în 1921. În urma cercetărilor s-a stabilit că are o vechime de aproximativ 3 miliarde de ani. De aici, antropologii au tras concluzia că primii oameni au apărut pe Terra după 1,5 miliarde de ani după formarea planetei.

În urmă cu 10 sau 20 de ani această teorie era considerată o blasfemie, dar în prezent ideea tinde să prindă contur.

loading...

O altă urmă de picior uman, extrem de interesantă, se află în China. Spre deosebire de cea din Africa, aceasta are o vechime de doar 300 milioane de ani. Așadar, concluzia este una simplă, giganții au dominat planeta pentru circa 2 miliarde de ani, pentru ca mai apoi să apară omul de dimensiuni mai mici.

Massive Footprint - Giganții au ocupat Terra în urmă cu 3 miliarde de ani

Pe lângă aceste urme, s-au mai descoperit și diverse unelte extrem de vechi. Acestea au fost descoperite în Kenya care ar fi fost confecționate cu aproximativ 3,3 milioane de ani în urmă.

loading...
To Top