Ghimbirul vindecă cancerul ovarian și pe cel de prostată

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Michigan arată că anumiți compuși care se regăsesc în rădăcina de ghimbir au capacitatea de a distruge celulele cancerului ovarian și ale celui de prostată.

De-a lungul timpului, medicii au recunoscut faptul că ghimbirul deține anumiți compuși care pot trata cu succes inflamația, greața, cât și alte afecțiuni similare. Pornind de la aceste capacități, o echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a reușit să demonstreze că pulberea de ghimbir poate să vindece cancerul ovarian și pe cel de prostată.

Procesul este unul simplu, compușii care se regăsesc în ghimbir, odată ajunși în organism provoacă starea de apostază a celulelor canceroase. Acest proces mai este cunoscut și sub forma morții programate ale celulelor, care din diverse considerente celulele își declanșează propria distrugere atunci când un anumit tip de semnal este transmis de organism. Ghimbirul are capacitatea de a transmite acest semnal și astfel celulele canceroase se autodistrug, pentru ca în cele din urmă cancerul să se vindece fără niciun altfel de tratament.

Ghimbirul inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, care în cele din urmă se autodistrug, în timp ce celulele sănătoase sunt lăsate să trăiască în normalitate.

Rezultatele au reieşit în urma aplicării unei doze zilnice de 100 mg de extract de ghimbir pe kg de greutate corporală (la un om cântărind 55 kg aceasta echivalează cu 550 mg de extract pe zi). În opt săptămâni extractul de ghimbir a înjumătăţit tumoarea. Cercetătorii estimează că 100 grame de ghimbir proaspăt consumat zilnic ar avea acelaşi efect. Rădăcina de ghimbir poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei sau radioterapiei.

Loading...

De asemenea, ghimbirul nu numai că vindecă cancerul, dar este şi un remediu natural pentru răul de mişcare, greaţă, flatulenta, colici, sindromul stomacului iritabil, lipsa poftei de mâncare, frisoane, circulaţie proastă, crampe menstruale, dispepsie, arsuri, indigestie şi multe alte probleme gastrointestinale.

ghimbir

Studiul a fost publicat în British Journal of Nutrition și deschide noi porți spre vindecarea celei mai cumplite boli ale omenirii.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și