Take a fresh look at your lifestyle.

Gheorghe Mărmureanu sustine ca in perioada urmatoare vom avea parte de cutremure de „sase grade si ceva”

Fostul director al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, într-o declarație oferită publicației Libertatea, susține că în următoarea perioadă activitatea seismică din Vrancea se va intensifica. Cu toate acestea România, în perioada următoare, nu va fi lovită de un seism mai mare de 7 grade pe scara Richter. Cutremurele ce se vor înregistra vor fi de intensitate medie, adică în jurul valorii de 6 grade (şi ceva) pe scara Richter.

România va avea parte de cutremure în perioada următoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru că la noi magnitudinea critică este de 7 grade. Vor fi cutremure de şase grade sau de şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim. Consider că nu vor fi cutremure catastrofale în perioada următoare şi nu mă refer numai la 2012, ci pe o perioadă mult mai mare„, a declarat recent Gheorghe Mărmureanu.

În opinia cercetătorului, cutremurul cel mare se va produce undeva în jurul anul 2040.Despre partea asta a Europei vorbim după 2022. Avem analize care arată că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal în România decât peste mult timp, prin 2040, dar până atunci să trăim noi” a mai spus profesorul Mărmureanu.

Nota

Ciudat este faptul că Gheorghe Mărmureanu încearcă să liniștească opinia publică printr-o declarație în care susține că un cutremur deşase grade şi ceva„, care poate să însemne 6,4 sau chiar 6,6 grade pe scara Richter, nu va afecta clădirile din București sau din alte zone. În esență lucrurile nu stau chiar aşa pentru că intensitatea unui cutremur deşase grade şi ceva” poate pune în pericol structura de rezistenţă a clădirilor  vechi şi totodată viaţa oamenilor. Trebuie să mai ţinem cont şi de faptul că în cazul în care cutremure succesive de intensitate medie, adică între şase şi şapte grade pe scara Richter, se produc atunci iarăşi apare problema clădirilor neconsolidate şi viaţa a mii de oameni va sta sub semnul întrebării.

Loading...

loading...