Mistere

Bizar

Gesturi nevinovate considerate obscene in alte tari

5views

Când călătorești în străinătate și nu cunoști limba din țara respectivă, de cele mai multe ori ai tendința să folosești limbajul semnelor. Cu ajutorul unor anumitor gesturi unele dintre cele mai banele probleme se rezolvă. Numai că uneori ar putea să intervină o problemă de interpretare a gestului făcut și atunci se schimbă dramatic datele problemei. Iată o listă cu cele mai comune gesturi care sunt interpretate diferit în anumite țări:

Victorie


victorie

Atunci când ridicăm două degete în formă deV” ne gândim la victorie sau chiar pace. Cu toate acestea dacă o persoană face acest gest în Marea Britanie, Irlanda sau Australia este considerat grosolan, pentru că gestul semnifică o jignire nonverbală echivalentă cu expresiafuck off”.

Mâna întinsă sau Stop

stop

 

Acest gest în cele mai multe dintre țări semnifică că interlocutorul să se oprească dintr-o anume activitate. De fapt, în Grecia acest gest are cu totul altă semnificație pentru că exprima indignarea față de interlocutor sau chiar umilirea acestuia. Acest gest a fost folosit încă din Imperiul Bizantin pentru umilirea adversarilor.

Loading...

Degetul mare ridicat

deget mare

Acest gest semnifică că totul este în ordine sau chiar în anumite țări se arată degetul mare atunci când se face autostopul. Cu toate acestea, în Thailanda, acest gest banal are conotații dramatice pentru că semnifică condamnarea interlocutorului. Pe de cealaltă parte, în Iran acest gest este similar cu cel al arătării degetului mijlociu.

Vino la mine

vino

Folosim acest gest atunci când vrem să chemăm pe cineva. Este un gest simplu efectuat cu degetul arătător, dar nu peste tot este așa. În țările asiatice este un gest umilitor. Spre exemplu în Filipine doar câinii se cheamă așa, iar dacă este făcut spre o persoană înseamnă umilirea acesteia. Efectuarea gestului poate duce chiar și la arestare.

Mângâierea pe cap

mangaiere pe cap

Mângâierea pe cap este un gest de afecțiune și prietenie. În cultura budistă acest gest este unul agresiv pentru că se crede că sufletul locuiește în cap și atunci când cineva atinge capul altei persoane se consideră un gest ofensator. Acest gest trebuie evitat în toate țările budiste.

Ok

ok

Atunci când se formează un inel între degetul mare și cel arătător știm că lucrurile sunt tocmai bune. În Franța acest gest semnifică zero sau fără valoare. În Turcia acest gest este unul foarte vulgar pentru că duce cu gândul la homosexualitate, iar în unele țări din Orientul Mijlociu semnifică ochiul cel rău.

Palma întinsă

mana

În cele mai multe țări nu se acordă importanță cu care mână se oferă diversele lucruri. De exemplu în India nu este permis să oferi ceva cuiva cu mâna stângă. Aceasta este considerată murdară și doar cu dreapta se oferă lucrurile. În Japonia un cadou se oferă cu ambele mâini pentru că altfel devine o jignire.

loading...