Descopera

GENIUL, FORȚA CARE MODIFICĂ PRINCIPIILE ȘI CONCEPȚIILE

Copiii supradotați au un creier care funcționează într-un ritm incredibil. Mozart a învățat să cânte la clavecin la vârsta de 4 ani, iar la 6 ani scria prima sa operă.

Christian Heinecken a murit în anul 1725, la vârsta de 4 ani. Vorbea perfect latina și franceza și avea cunoștințe incredibile despre istorie și geografie. Specialiștii fac diferența între persoane superdotate și genii.

O bună perioadă, Einstein a fost considerat retardat chiar de tatăl său. Geniul său avea să iasă la iveală mult mai târziu. Geniul este un contra-curent, o forță care țâșnește într-un anumit moment. Pasteur a fost un elev mediocru. Numai atunci când a ajuns să lucreze într-un laborator a devenit genial.

În SUA există o bancă de spermă unde donatorii sunt oameni de știință, laureați ai premiului Nobel. Cei care au apelat la această metodă au avut surpriza să constate că nu au devenit părinții unor genii, așa cum sperau. Conform statisticilor, în prezent, în lume, există câteva genii.

Primul pe această listă este astrofizicianul Stephen Hawkins. El este o celebritate mondială care a revoluționat multe domenii ale fizicii. La vârsta de 21 de ani, Howkins descoperă că suferă de o boală degenerativă, scleroză laterală amiotrofică.

Cei mai buni medici din Marea Britanie l-au consultat și au ajuns la concluzia că mai are câțiva ani de trăit. Cu toate acestea, Hawkins a învins boala mai mult de 50 de ani. Hawkins este un supra om nu numai în fizică ci și în lupta lui cu o boală necruțătoare. Medicii l-au numit un om excepțional, un om care a știut să-și controleze boala, care după câțiva ani a stagnat în evoluție.

Chiar dacă boala i-a măcinat corpul, spiritul său a rămas unul de excepție, un geniu. Michael Fitzgerald este unul dintre marii psihiatrii ai lumii care a susținut științific că bolile din spectrul autismului au caracteristici asemănătoare cu cele ale geniilor creatoare. În sprijinul acestei teorii el a adus exemple ale unor mari personalități. Newton, Einstein, George Orwell, toți au avut simptome de autism.

O persoană care suferă de autism se poate concentra și 30 de ani asupra unei probleme pe care o va rezolva cu brio. Despre genii se spune că suferința psihică este prețul genialității.

GENIUL GENIUL, FORȚA CARE MODIFICĂ PRINCIPIILE ȘI CONCEPȚIILE

Geniile au bulversat principiile, concepțiile. Goethe este considerat cel mai mare geniu al lumii. IQ-ul său era între 210 și 225. În clasament îl urmează Einstein, da Vinci, Newton.

loading...
Comments
To Top