Descopera

GENII MAI PUȚIN CUNOSCUTE

Sunt în istoria omenirii personalități, adevărate genii despre care s-a scris mai puțin. Unul dintre aceștia este Louis Braille. El s-a născut în anul 1809 și la o vârstă fragedă a suferit un accident, în urma căruia și-a pierdut vederea.

La vârsta de 15 ani, el va inventa sistemul Braille. Alexander Graham Bell a inventat telefonul la vârsta de 18 ani. Primul prototip de telefon a fost vândut în SUA în anul 1877.

Mark Zuckerberg a creat la vârsta de 21 de ani cea mai mare rețea de socializare. În anul 2004, el a lansat Facebook. In prezent sunt 1,441 miliarde de utilizatori.

Jack Andraka a inventat la vârsta de 15 ani un sistem de detectare a cancerului de pancreas. Sistemul este de 168 de ori mai rapid ca metodele clasice. Detectarea bolii se face în cinci minute.

În arhivele transilvănene din secolul al XVII-lea au fost descoperite documente despre Gligor Pintea supranumit Viteazul din Magoaga Maramureșului. Pintea obișnuia să haiducească și pe calea aerului, zburând in aparate construite de el însuși.

Primul document datează din anul 1701 și a fost descoperit în anul 1934 pe o pagină dintr-un Apostol românesc păstrat la biserica din Bontaieni, Maramureș. În document se spune, Pintea au zburat cu o zburătoare.

loading...

Un alt document a fost descoperit în anul 1944, în podul bisericii greco-catolice din Jank, Ungaria. În document se spune că Pintea și pandurii au zburat peste imașuri. Zburătorul avea roți și aripi.

Zbur%C4%83torul - GENII MAI PUȚIN CUNOSCUTE

Cronicile din anul 1765 consemnează numele lui Nestor Constantin care a construit un planor. Puțini dintre noi am auzit despre Vasile Dumitrescu care în anul 1912 a inventat avionul cu geometrie variabilă, iar în anul 1915, a inventat avionul invizibil.

loading...
To Top