Geneza Sistemului Solar din perspectiva sumeriană! Iată cum s-au format planetele

Geneza Sistemului Solar din perspectiva sumeriană! Iată cum s-au format planetele

Civilizația sumeriană a deținut cele mai prețioase secrete ale umanității. Unul dintre aceste secrete sumeriene se referă la descrierea modalității în care s-au format planetele din Sistemul Solar. Aceste informații prezintă cu o acuratețe înspăimântătoare, ceea ce s-a petrecut în urmă cu peste 4,568 miliarde de ani.

Teoria sumeriană despre formarea Sistemului Solar


Sumerienii dețineau informații vitale cu privire la Sistemul Solar și la viața de pe această planetă. Nu se poate spune cu exactitate, de unde aveau aceste informații, dar precizia lor este de-a dreptul uimitoare.

Conform textelor sumeriene, primul care s-a format a fost Apsu, adică Soarele. La puțin timp după, a apărut  Mummu, adică Mercur și misterioasa planetă Tiamat. Ceva s-a întâmplat, iar Tiamat s-a unit cu Soarele și atunci au apărut alte două planete, Lahmu, adică Marte şi Lahamu, cunoscut în ziua de astăzi sub numele de Venus.

Apoi s-a născut Anshar, Saturn, şi Kishar sau Jupiter. Din Saturn şi Jupiter s-a născut Anu, adică Uranus. Anu a dat naştere la rândul ei planetei Nudimmud/Ea, adică Neptun. Saturn a dat naştere lui Gaga Pluto.

Cum a apărut Pământul?

Povestea planetei noastre este una fascinantă, cel puțin din punctul de vedere al sumerienilor. Într-un moment oarecare, atunci când forțele planetare erau mai mari decât în prezent, a apărut planeta Marduk. Nu se știe cum sau de ce, ea a fost atrasă de forța gravitațională a planetelor Saturn și Jupiter. 

Martuk a fost pur și simplu proiectat spre inima Sistemului Solar. În această proiecție a întâlnit în calea sa pe Tiamat. Atunci inevitabilul s-a produs și cele două planete s-au ciocnit. În urma impactului devastator, 10 dintre sateliții lui Tiamat au fost distruși. Atunci a fost momentul în care s-a format centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter. Un singur satelit al lui TIamat a scăpat. Acesta este Luna din zilele noastre. Tot atunci, în urma coliziunii dintre Marduk și Tiamat, a apărut o singură planetă, adică Terra.

Cât despre Pluto, care până atunci fusese un satelit al lui Saturn, a fost proiectat în afara câmpului gravitaţional pentru a ocupa locul pe care îl cunoaştem astăzi.

De unde au obținut sumerienii aceste cunoștințe?


Această geneză prezintă clar cum s-a format centura de asteroizi, cometele şi poziţionarea pe orbită a planetelor din sistemul nostru solar aşa cum le cunoaştem azi. Hărţile sumeriene ale cerului respectă dimensiunile, ordinea şi poziţiile planetelor. Iată aşadar rezolvată enigma celor două planete necunoscute: Tiamat, care va deveni Terra şi Luna, şi Marduk.

Ceea ce părea să fie mitologie în panteonul grec, roman, babilonian, egiptean, vedic, cananeean, hitit, hurit, akkadian, asirian şi chiar chinez, îşi are originile într-o autentică cronică astronomică a sistemului nostru solar. Cum se poate ca asemenea cunoştinţe să fi existat cu 6.000 de ani în urmă?

Există Marduk și în zilele noastre?


sistem solar

Chiar dacă fiecare obiect celest este prezentat ca o divinitate, corespunde totdeauna unei realităţi astronomice precise. După părerea lui Zecharia Sitchin planeta Marduk există. Aceasta mai este denumită şi Nibiru, Planeta X, Nemesis, Hercolubus, Planeta Zeilor, Planeta Împărăţiei, Planeta Crucii, Planeta Roşie etc.

A primit denumirea oficială de Eris, în urma hotărârii Uniunii Astronomice Internaţionale de la Praga, din august 2006. O rotaţie completă în jurul soarelui ar avea o durată de 3.600 ani. Acest lucru ar putea explica de ce noi nu o cunoaştem. Ne este dificil să ştim când va reveni în sistemul nostru solar.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)