GENEZA, O MARE ENIGMĂ BIBLICĂ

GENEZA, O MARE ENIGMĂ BIBLICĂ

Biblia este plină de enigme și contradicţii. Facerea începe cu crearea Pământului care din punct de vedere geologic este redată fidel. Mineralele au precedat vegetalele iar vegetalele au precedat animalele.

În prima carte a lui Moise întâlnim fraza, să facem omul după chipul și asemănarea noastră. Dacă exista un singur Dumnezeu, de ce se vorbește la plural?

Tot în această carte găsim referiri la fii lui Dumnezeu care se amesteca printre oameni. Cine sunt cu adevărat aceștia? Din unirea dintre aceștia și femeile pământene s-au născut uriaşii, creatorii giganticelor construcții, descoperite în diverse colţuri ale lumii.

Într-un alt pasaj întâlnim informații despre doi îngeri care l-au avertizat pe Lot să părăsească orașul împreuna cu familia sa, pentru ca Sodoma și Gomora vor fi distruse. Lucru care s-a și întâmplat. Cele două oraşe au fost distruse după un scenariu identic cu cel al unui război nuclear.

Îngerii au avut puteri excepționale. Lot a fost sfătuit să se retragă în munți pentru că se știe că pereții stâncoşi absorb radiațiile.

În alt text, Iezechil descrie aterizarea unui vehicul ceresc care avea aripi și făcea un zgomot infernal.
În Cartea cărţilor este descrisă o invenție cu caracter tehnic, chivotul legii. Sunt prezentate dimensiunile, aliajul din care era construit, amplasarea pârghiilor. Dumnezeu a dat instrucțiuni profetului despre modul în care trebuie construit și transportat.

Cei care îl transportau trebuiau să poarte un anumit tip de veşminte. Uza, unul dintre cărăuşi, nu a respectat aceste indicaţii și în momentul în care a atins chivotul, a căzut la pământ ca lovit de trăsnet. Chivotul era încărcat cu electricitate.

Chivotul legii era un fel de emiţător la care Moise apela în momentul în care dorea să vorbească cu Dumnezeu.

rp_bible-1500.jpg

În Manuscrisele de la Marea Moartă este descrisă o întâmplare în care eroii au fost Adam și Eva care au văzut pe cer un car de foc din care au coborât ființe necunoscute.

Pe frontonul Porţii Soarelui de la Tiahuanaco a fost descoperit un text inscripţionat care vorbește despre o navă din cer care a adus pe Pământ pe strămoaşa oamenilor, care a dat naștere la un număr mare de copii.

CATEGORIES
Share This