GENELE ZOMBI SE ACTIVEAZĂ DUPĂ MOARTE

Pentru oamenii de știință este foarte greu să definească moartea. Sfârşitul este considerat momentul în care funcțiile vitale își încetează activitatea. Vorbim despre inimă, creier, respirație, flux sanguin nu mai funcționează.

Conform specialiștilor de la Universitatea Washington, mii de oameni își conservă activitatea, între două și patru zile, după încetarea funcțiilor vitale.

Acidul ribonucleic este utilizat de celule pentru producerea unor proteine. S-a constatat că la câteva ore de la producerea morții, ARN -ul continuă să producă proteine. Mai mult, anumite gene își intensifică activitatea ca o formă de protecție în fața sfârșitului implacabil.

Genele care sunt conexate la dezvoltarea embrionară se trezesc. O altă ipoteză care a fost lansată de cercetătorii de la Universitatea Washinton este cea legată de transplantul unui organ. Ei susțin că după moartea donatorului, deces cauzat de un cancer, genele care au avut legătură cu această boală se reactivează, în organismul celui care a primit organul. Se consideră că, probabilitatea ca acesta să facă o formă de cancer este foarte mare.

Studiile arată că la șoareci și la pești, după 48 de ore, anumite gene sunt active La pește rămân active peste o mie de gene, iar la șoareci 513.

Specialiștii susțin că genele care rămân active duc o luptă disperată pentru a se salva. Sunt activate genele care sunt răspunzătoare de sistemul imunitar, cele care sunt conectate la factorii de stres și toate acestea duc o luptă disperată care poate dura câteva zeci de ore de la moarte.

loading...

Aceste gene au fost numite de specialiști gene zombi. Se spune că, organismul, după moarte, intră în descompunere care poate dura și doi ani. Organismul trece progresiv de la faza de lividitate la putrefacție. Insectele participă din plin la acest proces.

Putrefacția antrenează umflarea abdomenului și producerea unor gaze. Au fost descoperite cadavre care erau intacte, datorită mediului unde au fost înhumate. Temperatura scăzută face ca descompunerea și putrefacția să se realizeze foarte lent.

Au fost cazuri în care unele cadavre au fost deshumate după 15 ani și erau intacte. În România, a fost deshumat trupul părintelui Ilie Lăcătuș, la 15 ani de la moartea sa. Cadavrul era intact.

zombi - GENELE ZOMBI SE ACTIVEAZĂ DUPĂ MOARTE

Un caz similar s-a produs la Milano, în anul 1959, când a fost deshumat poetul Manzoni decedat în anul 1873.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns