Conspiratii

Gemstone, interdependența nocivă dintre guvernul SUA și Mafia

0views

Cheia secretă a dosarului Gemstone, un rezumat de 23 de pagini a unui teanc de scrisori originale însumând circa o mie de pagini, a fost editată în 1975 de Stephani Caruana, atunci o ziaristă liber-profesionistă, Scrisorile originale Gemstone au fost concepute de un individ misterios, de multă vreme decedat, pe nume Bruce Roberts care era… ei bine, nimeni nu știe foarte sigur cine era.
Cheia Caruanei a fost fotocopiată de mii de ori. Numărul exact este dincolo de orice posibilitate de a-l verifica, la fel ca o mare parte din informația din Dosarul Gemstone.

Elementele conținute sunt clasice pentru teoria conspirației, fapte amestecate cu presupuneri, combinate cu erori și exprimate cu certitudine. Documentul este atât de fascinant și totuși atât de obscur.

Anul 1932, Aristotel Onassis, figura centrală a acestei povestiri, cunoscut mai bine ca magnatul transporturilor navale care s-a căsătorit cu văduva președintelui Kennedy, dar e scris din primele rânduri ca fiind un traficant de droguri care a făcut primul milion vânzând tutun turcesc, opiu, în Argentina, s-a înțeles cu contrabandiștii de alcool Meyer Lansky să transporte ilegal alcool la Boston.

Cronologia evenimentelor se întinde pe parcursul a 43 de ani de acțiuni subversive, încheindu-se în aprilie 1975, moment în care pentru a cita din limbajul tipic Caruanei, Ford Kissinger și Rockefeller se instalaseră ca niște paraziți pe cadavrul Americii.
Pe întreg acest parcurs, Dosarul Gemstone lansează o amețitoare serie de informații care ridică semne de întrebare. Principala linie de acțiune a Dosarului Gemstone se referă la interdependența nocivă dintre guvernul SUA și Mafia.

Capul încoronat al Mafiei era Onassis. În 1957, el a ordonat răpirea lui Howard Hughes și, ulterior, tratarea lui cu droguri până când acesta a încetat din viață, ceea ce explică cunoscuta preferință de a nu ieși în public a excentricului miliardar. Această lovitură i-a oferit lui Onassis controlul asupra șogunatului fiscal în expansiune al lui Hughes, pe lângă propriul său regat deja de dimensiuni impresionante.

Loading...

În 1963, Onassis a dobândit și puterea supremă. Kennedy, aflat sub controlul lui Onassis, ca urmare a datoriei tatălui său Joseph față de Onassis, și-a pus în pericol în mod nechibzuit sceptrul prezidențial mizând pe invazia din Golful Porcilor, o operațiune a Mafiei pentru a pune mâna pe o vacă de muls, banii cubanezi. Kennedy a refuzat să-și achite datoria în această afacere, așa că Onassis a ordonat ca președintele să fie lovit în stil mafiot.

Onassis, afirmă Gemstone, a trăit potrivit unei vechi legi mafiote, dacă cineva nu-și achită datoria, ucide-l, ia-i arma și fata, în acest caz Jackie și Pentagonul. Iată, alte câteva revelații provocatoare din Dosarul Gemstone. Onassis și-a impus imediat controlul asupra lui Lyndon Johnson, transmițându-i un mesaj în avionul Air Force One aflat în zbor spre Dallas – Nu a fost vorba de nici o conspirație. Oswald a fost un asasin singuratic. Ai înțeles, Lyndon? Altfel, Air Force One poate avea un accident nefericit la zborul de întoarcere la Washington.

Edgar Hoover, șeful FBI, poseda acest dosar și amenința că îl va folosi pentru a spune ce s-a întâmplat în realitate la Dallas, dar a fost otrăvit înainte să o facă. Richard Nixon este obligat să demisioneze, vezi cazul Watergate. Boșii Mafiei erau îngrijorați ca Nixon să nu spună ceva despre Onassis.

mafia sua

Cele două persoane care pretind că au ajuns în contact foarte strâns cu fantomaticul Roberts sunt Caruana și o altă ziaristă, Mae Brussell. Se pare că scrisorile lui Roberts au fost larg discutate, dar nimeni, în afară de Caruana și Brussell. De aceea, până în acest moment, existența lui Roberts ca ființă umană reală este în cea mai mare parte bazată pe relatările celor două ziariste.
O ipoteză viabilă în uciderea lui Kennedy rămâne Mafia cu interesele economice și politice pe care le-a avut în SUA.

loading...