Mistere

Bizar

Gef, mangusta care stia sa vorbeasca

2views

O poveste fantastică s-a petrecut în 1931 la ferma familiei Irving. Fetița lor,Voirrey, în vârstă de numai 13 ani, a auzit într-o dimineață mai multe zgomote ciudate care proveneau dintr-unul dintre grajduri. A crezut că este vorba despre un șobolan și nu le-a dat prea are importanță, dar zgomotele s-au intensificat, ba chiar sunete ciudate începuseră să se audă din grajdul respectiv. Curioasă din fire, Voirrey a început să scotocească prin fânul întins din grajd și astfel a descoperit o mangustă.

Iniţial mangusta părea destul de speriată, dar în timp și-a arătat adevăratele sala capacități. A fost botezată Gef și s-a integrat perfect în sânul familiei Irving.

La numai câteva zile după ce a fost descoperită, mangusta a început s-o șocheze pe micuța fată. Inițial Gef scotea sunete care mai de care ciudate, pentru ca într-o bună zi să înceapă să vorbească. A început să rostească cuvinte și apoi fraze întregi. Susținea că s-a născut în New Delhi, India, în 1852 și că în corpul mangustei se află un spirit evoluat.

Pentru că a uimit prin capacitățile sale incredibile, Voirrey a început să țină un jurnal cu tot ceea ce spunea mangusta în fiecare zi. Aceste scrieri, împreună cu alte rapoarte despre acest caz halucinant, au ajuns în arhiva Bibliotecii din Londra, unde se află și în prezent.

“Sunt un ciudat. Am mâini și picioare și dacă ai putea să mă vezi ai rămâne mut de uimire, te-ai pietrifica, sau chiar te-ai transforma într-o statuie de sare.”, spunea mangusta Gef.

Loading...

Pe lângă exprimările cotidiene, mangusta încerca să-i explice fetiței că provine dintr-o lume aparte și că datorită spiritul ei evoluat este capabilă să se exprime atât de bine.

Bineînțeles că povestea aceasta a făcut senzație în presa englezească și foarte mulți oameni de știință s-au arătat interesați să-l studieze pe Gef, dar micuța Voirrey a refuzat sistematic această propunere. Speculațiile au început să apară și numeroase voci contestau veridicitatea lucrurilor. Cine putea să creadă că o mangustă este capabilă să vorbească?

Cu toate acestea, Gef s-a integrat perfect în familia Irving și nu înceta să uimească prin inteligența sa. Putea să vorbească mai multe limbi fluent, înțelegea limbajul semnelor, sau chiar putea să prevadă viitorul. Când a fost întrebat dacă este un animal, Gef a răspuns că este un spirit al planetei, care s-a reîncarnat într-un animal mic și frumos.

mangusta gefCe s-a întâmplat cu Gef? Mangusta inteligentă a dispărut în momentul în care familia Irving a vândut ferma și s-a mutat în altă zonă. Noul proprietar a declarat autorităților că un animal ciudat îi dădea târcoale fermei și pentru că nu a știut ce este cu el pur și simplu l-a împușcat. Din acea zi nu s-a mai auzit niciodată despre mangusta inteligentă Gef, dar cu toate acestea au fost întocmite mai multe rapoarte cu privire la veridicitatea ei. Nu s-a ajuns la nicio concluzie clară și nimeni nu poate spune dacă Gef a existat cu adevărat sau pur și simplu a fost imaginația unei adolescente.

Ani buni mai târziu, când copila Voirrey a devenit adult în toată regula a fost întrebată despre această poveste. Ciudat este ca Voirrey a susținut cu tărie că Gef a existat și că era de o inteligență sclipitoare, un fel de a opta minune a lumii, după cum îi plăcea să se autocaracterizeze.

loading...