Găurile negre, aspiratoare cosmice misterioase

O gaură neagră situată în centrul galaxiei noastre pare că s-a trezit și devorează toată materia care este în proximitate. Cu ajutorul unui satelit, astrofizicienii au observat o accelerare a emisiei de raze X. Această gaură neagră, un monstru cum a fost numit, se află la 27000 de ani lumină, în centrul galaxiei și are o masă de 4,3 milioane mai mare ca cea a Soarelui.

Gaura neagră emite flash-uri care devorează toată materia din proximitate. Materia prinde forma unei spirale, înainte de a fi înghițită. Astrofizicienii care au observat fenomenul susțin că nimic nu scapă, materie, lumină.

Pentru prima dată, această gaură neagră a fost observată în anul 1974. Activitatea din jurul ei era aproape inexistentă. Se puteau observa mici flash-uri de intensitate inconstantă.

Găurile negre, activitate misterioasă

Cercetătorii încearcă să afle care sunt cauzele activării acestei găuri negre. În jurul găurii se observă un strat gros de praf și gaz, semn că activitatea este foarte intensă. Flash-urile au aspectul unui far care luminează din profundul spațiului. Este un mare mister, spun specialiștii.

Nu se cunoaște ce evoluție va avea acest fenomen și care vor fi consecințele pentru Soare și Pământ. Unii specialiști consideră că această gaură neagră este o trecere spre a patra sau a cincea dimensiune.

La început, specialiștii au crezut că au de-a face cu resturile formate în urma expansiunii unei supernova. După un an, s-a constatat că aceste caracteristici sunt neașteptate și neobișnuite. Gaura neagră se mișcă cu o viteză de patru ori mai mare ca cea a luminii.

Loading...

Peste 20 de telescoape, din lumea întreagă, au înregistrat aceste fenomen. Rămâne ca astrofizicienii să stabilească ce a provocat acest fenomen gigantic și care vor fi consecințele asupra sistemului nostru solar.

Găurile negre

Un lucru este cert pentru specialiști. Pământul este bombardat cu electroni de înaltă energie. Găurile negre supermasive se formează ca urmare a morții unei stele. Pentru planeta noastră, un pericol real s-ar produce atunci când o gaură neagră ar fi la o distanță de o mie de ani lumină. În aceste condiții, Pământul s-ar rupe în bucăți care ar fi aspirate de gaura neagră.

loading...

Comentariile sunt închise.