Găuri de foraj, vechi de mii de ani, realizate de către o civilizație misterioasă în Corsica

Una dintre cele mai interesante descoperiri, care demonstrează extrem de clar că oamenii din trecutul îndepărtat dețineau tehnologie avansată sunt găurile de foraj din Corsica, Franța.

În antichitate etruscii au fondat localități pe insulă, pe atunci populată de triburi denumite Corsi, și pe care marinarii-comercianți fenicieni și greci o cunoșteau sub denumirea de Kyrnos.

Odată cu înființarea coloniei grecești Massalia, câteva localități au fost înființate și pe insulă, cea mai importantă fiind Alalia, devenită Aleria odată cu expansiunea Imperiului Roman, insula fiind cucerită încă din 259 î.Hr.

Interesant este faptul că încă din acele timpuri, în Corsica existau numeroase găuri antice de foraj. Acestea au fost realizate cu ajutorul unor burghie de dimensiuni extrem de mari, care nici în ziua de astăzi nu au fost construite.

Mai mult de atât, aceste găuri de foraj au fost făcute în bazalt, care este o rocă magmatică extrem de dură. Din acest motiv, specialiștii care le-au analizat au ajuns la concluzia că aceste găuri au fost realizat cu ajutorul unei tehnologii extrem de avansate.

Loading...

Nu se poate spune cu exactitate când au fost făcute, dar este cert că găurile de foraj au o vechime de mai multe mii de ani. Scopul acestora rămâne și în ziua de astăzi un mister. Oare ce au vrut cei care le-au realizat să extragă de sub această rocă de bazalt în urmă cu mii de ani?

Chiar daco răspunsul la această întrebare va rămâne un mister, mai trebuie să adăugăm că găuri de foraj similare au fost realizate și la Arbusir, Egipt, precum și în misteriosul complex megalitic de la Puma Punku din Bolivia.

Se vehiculează ideea că aceste găuri ar fi fost făcute cu ajutorul unor scule gigantice din cupru sau bronz, la care s-a adăugat cristale de nisip.

Aceste unelte trebuiau activate cu ajutorul unei forte, precum cea a unui motor uriaș sau ceva similar.

Conform acestor date, s-a ajuns la concluzia că civilizația care a forat această zona a fost extrem de avansată din punct de vedere tehnologic și a avut un scop precis atunci când a realizat găurile misterioase.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și