The news is by your side.

Galbenusul de ou mai nociv decat fumatul sau consumul produselor fast-food

0

Un nou studiu efectuat de nutriționiștii din Statele Unite ale Americii și publicat în revista de specialitate „Atherosclerosis“, susține că gălbenușurile ouălelor dăunează grav sănătății. Oamenii de știință au comparat efectele adverse ale acestora cu fumatul, fapt pentru care îi sfătuiesc pe toţi consumatorii de ouă să consume doar albușul și să evite gălbenușul.

Doctorul David Spence de la „Western University“, Canada, şi echipa sa de specialişti au făcut un studiu la care au fost implicaţi mai mult de 1.200 de voluntari. Aceștia au consumat ouă într-o perioadă determinată de timp, pentru ca mai apoi să fie supuși unor analize minuțioase. Specialiștii au observat că gălbenușul de ou predispune la la apariţia aterosclerozei, dar şi la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral. Această situație este comparabilă cu efectele adverse pe care le produce fumatul și astfel consumul gălbenușului de ou devine la fel de nociv.

galbenus-de-ou Galbenusul de ou mai nociv decat fumatul sau consumul produselor fast-food

Ateroscleroza este o afecţiune a arterelor inimii, pe care se depune colesterolul şi grăsimile din sânge sub formă de plăci ateromatoase. Atunci când se rup plăcile, cel mai probabil se produc atacuri de cord, AVC sau alte accidente cardiace.

Pe lângă acest fapt, gălbenușul de ou conține aproximativ 250 miligrame de colesterol, in timp de produsele de la fast-food conțin în jur de 150 de miligrame la 100 de grame, ceea ce ne ajută să înțelegem cât de nociv este pentru sănătate.

Oamenii de știință avertizează că pentru o viață sănătoasa trebuie evitat consumul gălbenuşului de ou și în acest fel se pot evita afecțiunile inimii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și