Mistere

Descopera

Fukushima poate aduce Apocalipsa. Suntem la un pas de un dezastru ecologic de proportii

2views

Cutremurul produs în 11 martie 2011 în Japonia a distrus din temelii una dintre cele mai mari centrale nucleare, cea de la Fukushima. Autoritățile nipone au declarat la vremea respectivă că nu există niciun pericol real ca toxicitatea să pătrundă în apele oceanului și că Tokyo Electric Power (Tepco) se va ocupa cu minuțiozitate de decontaminarea zonei respective.

De atunci și până în prezent nu a existat niciun punct de vedere oficial prin care autoritățile nipone să-și declare incompetența cu privire la administrarea dezastrului ecologic. În urmă cu câteva zile, informații oficiale au fost făcute publice și problema centralei Fukushima este una de-a dreptul impresionantă. Se pare că Oceanul Pacific este contaminat zilnic cu doze fantastic de mari de deșeuri toxice, care se scurg de la fosta centrală nucleară.

Michael Snyder, un om de știință care investighează poluarea din zona respectivă, a publicat un articol,Radioactive Water From Fukushima Is Systematically Poisoning The Entire Pacific Ocean“, prin care a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la poluarea care se scurge zilnic în apa oceanului.

Problema cea mai mare este că aceste substanțe toxice, tritiu, cesiu și stronțiu, precum și multe altele, odată pătrunse în ecosistem este mai mult decât sigur că ele au ajuns ți în alimentele noastre. Astfel, nu doar apa și aerul sunt poluate de substanțele toxice eliminate de Fukushima, dar și legumele, fructele sau carnea pe care le consumăm în fiecare zi sunt infestate.

Atunci când reprezentanții Tepco au fost întrebați despre acest subiect, au recunoscut că în cei doi ani de activitate s-au vărsat în Oceanul Pacific între 20 și 40 de mii de miliarde de becquereli de substanțe radioactive. Acestea au infestat toate vietățile din Oceanul Pacific, dar din cauza vânturilor și ploilor au ajuns și în atmosferă, dar și în sol.

Loading...

Fukushima-Contamination-Pacific-Ocean-

Un alt fapt dramatic este că Tepco a recunoscut că a pierdut controlul situației în cazul unui reactor, unde materia radioactivă a depășit limita admisă și dintr-un moment în altul se așteaptă ca deșeurile toxice să ajungă în Oceanul Pacific. Acest fapt ar putea provoca un dezastru ecologic de proporții, care ar putea pune în pericol existența vieții pe Terra.

loading...