Descopera

Fukushima a transformat Pacificul într-un cimitir, dar nimeni nu vorbește despre asta

Situația din Oceanul Pacific a ajuns la cote dezastruoase. Autoritățile americane au raportat că 98% din fundul oceanului este acoperit de vietăți moarte. Această realitate este una fără precedent și cel mai ciudat este că nimeni nu acordă foarte mare importanță faptului că centrala nucleară de la Fukushima continuă să polueze pentru ca într-un final Pacificul să se transforme într-un imens cimitir.

National Geografic a declanșat un amplu reportaj cu privire la ceea ce se petrece în Oceanul Pacific. Dacă în 2012, nu departe de momentul în care centrala nucleară de la Fukushima a intrat în colaps, oceanul era plin de vietăți marine, iar rata mortalității era de dor 1%, anul acesta lucrurile s-au schimbat dramatic și par a nu reversibile.

Studiul a fost publicat în revista americană de specialitate, Proceedings of National Academy of Sciences. și pare să nu facă nicio trimitere directă la Fukushima, dar este greu de imaginat ca o legătură să nu existe în condițiile în care zilnic se varsă în ocean milioane de litri de apă radiată.

Zona care a fost analizată se află la circa 150 de kilometri de țărmul californian și este situată între orașele Santa Barbara și Monterey. Straniu este că acest studiu nu a avut niciun impact asupra opiniei publice de parcă transformarea Oceanului Pacific într-un imens cimitir este o banalitate. Cu atât mai mult, presa nu a reacționat în niciun fel și știrea a rămas suspendată între ignoranță și toleranță.

atlantic - Fukushima a transformat Pacificul într-un cimitir, dar nimeni nu vorbește despre asta

Chiar dacă guvernul american, cât și cel japonez, încearcă să ascundă adevărul despre drama pe care o cauzează Fukushima, lucrurile vor ieși la iveală în viitorul apropiat. Atunci, probabil că va fi târziu pentru a salva un ocean care s-a transformat rapid într-un cimitir și în care nu se va mai putea găsi niciun tip de viețuitoare marină.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top