Bizar

FUKUSHIMA, 6 ANI DUPĂ EXPLOZIE – MISTERE ȘI PERICOLE

După șase ani de la catastrofa de la Fukushima, oamenii de știință japonezi nu pot da un răspuns cu privire la dispariția miezului topit al centralei nucleare și a carburantului din reactoare.

Cu toate acestea, reactivitatea în zonă rămâne ridicată. Firma TEPCO a cercetat zona cu aparatură sofisticată și a constatat că există un flux de apă subterană, de 300000 de litri zilnic, care este contaminată și se varsă în ocean. În momentul în care s-a produs catastrofă, guvernul japonez a avut un plan de a evacua 50 milioane de persoane.

Centrala nucleară de la Fukushima ocupa o suprafață de 20 de kilometri pătrați. Astăzi, zona este pustie. În 11 martie 2011, un val cu o înălțime de 50 de metri a măturat coasta din zona centralei nucleare. Multe echipamente au cedat, iar materialul radioactiv a fost împrăștiat.

După Cernobîl, tragedia de la Fukushima a fost cea mai puternică. Localitățile din jurul centralei nucleare sunt zone fantomă. Nimeni nu a mai pus piciorul de șase ani.

Un fotograf japonez s-a aventurat în acest periplu și a declarat că magazinele sunt intacte, au alimente din anul 2011, pe jos a descoperit cărți de credit și bani. El a descris aceste zone ca fiind localități fantomă.

Cantitatea de cesiu 137 radioactiv care a fost eliberat în aer în urma dezastrului este egală cu cea a 168 de bombe atomice folosite la Hiroshima  de către americani.

Zona infectată de la Fukushima a fost invadată de mii de mistreți. Aceștia s-au înmulțit în mod dramatic, există peste 13000 de exemplare. Se încearcă uciderea acestora și incinerarea în gropi special amenajate. Incinerarea cărnii contaminate presupune o tehnică de utilizare a unor filtre materiale radioactive, care face ca doar trei mistreți într-o zi să poată fi incinerați.

Imediat după catastrofă, în zonă au fost trimiși roboți pentru a curăța zona. Din cauza radiațiilor puternice, roboții au cedat. După dezastrul de la Fukushima, un singur japonez a avut curajul de a se reîntoarce și de a avea grijă de animalele abandonate.

Fukushima FUKUSHIMA, 6 ANI DUPĂ EXPLOZIE - MISTERE ȘI PERICOLE

La șase ani de la tragedia de la Fukushima, au fost descoperite în zonă, flori și fructe cu mirosuri și forme neobișnuite. Este vorba despre mutații cauzate de radioactivitate.

loading...
Comments
To Top