Descopera

Franţa sub teroare: OAMENII CARE MĂNÂNCĂ MELCI VOR FI LOVIȚI

Conform unui raport Europol, într-un an, din 611 apeluri care anunță un iminent atentat, 239 sunt în Franța. Gruparea Statul Islamic este foarte puternică și influentă în lumea djihadistă. Ea a fost creată în 2006, în Irak și a luat o amploare deosebită în ultimii 8 ani.

Crime, violuri, asasinate, acaparare de teritorii în Irak și Siria. Autoritățile par a fi neputincioase sau nu-și dau seama încă de pericolul uriaș care ne paște pe noi toți. Sunt peste 7 milioane de arabi în Franța. Mulți dintre ei au fost aduși în Franța în perioada anilor 50-60, atunci când în Franța era nevoie de forță de muncă masivă. Un raport emis de autoritățile franceze, în 2014, arată că 1134 de tineri francezi de origine musulmană au plecat în 2014 în Siria pentru a se alătura mișcării djihadiste.

Acești tineri au un profil psihologic fragil, marginalizați de societate, în căutarea unei identități. În rândul acestei grupări sunt tineri care au vârsta de 15 ani și sunt devotați cauzei. Este un paradox, acești tineri sunt născuți și educați într-o țara ca Franța și totuși ei preferă să îmbrățișeze teroarea djihadistă. Said Kouachi, unul dintre frații morți în Franța și ucis în urma atacului, a stat mai multe luni în Yemen, unde a luat legătura cu persoane radicale din cadrul mișcării djihadiste.

Serviciile americane l-au supravegheat în Yemen și au trimis aceste informații francezilor. El s-a reîntors în Franța fără să fie anchetat de autoritățile franceze. Interesant este faptul că serviciile algeriene au avertizat Franța, încă din 5 ianuarie 2015, că Franța va fi lovită de un atac terorist. Cei doi frați Kouachi fac parte dintr-o familie de patru copii. Rămân orfani de mici și sunt preluați spre creștere și educare de statul francez.

Cherif, unul dintre frați este arestat în perioada 2005-2006. În pușcărie îl cunoaște pe mentorul său, un islamist radical, care avea de executat o pedeapsă de 10 ani, pentru un atentat asupra Ambasadei SUA din Franța.

Cu o zi înainte de a se produce atacul terorist din Franța, pe Twitter a apărut un mesaj care venea din partea unui cunoscut lider islamis și care spunea că oamenii care mănâncă melci vor fi loviți.

A doua zi după atentat el a postat următorul mesaj, noi v-am anunțat primii. În timpul predicii din Mosul, Irak, un reprezentant al acestei grupări a declarat vineri, că am început cu Franța și mâine continuăm cu Marea Britanie, SUA, și alte țări care s-au aliat cu SUA. În anul 2014, Al Qaeda s-a dezis de Gruparea Islamică, considerând că încalcă regulile impuse de sharia.

În iulie 2014, Gruparea Islamistă a dat un decret care impunea ca toate femeile cu vârste între 11 și 46 de ani să aibă mutilate organele genetice. În ultimi 5 ani, în România au fost depistați 90 de teroriști. Cu ajutorul unor firme fantomă din România ei reușeau să finanțeze Gruparea Islamică. Reprezentanții serviciilor secrete din România au declarat că fiecare transfug care vine în România este un potențial terorist.

În 2012, România era pe lista unui atac terorist pentru că aveam militari în Afganistan. Amenințările aveau greutate pentru că în Bulgaria avusese loc un astfel de atac terorist. Revenind la atacul terorist de la Charlie Hebdo ies la iveală niște fapte care ne pun pe gânduri. În primul rând, imediat după atac, o televiziune de știri din Israel, numită i24 News, a dat știrea prin care se spunea că cei doi teroriști au naționalitate dublă, franceză și algeriană.

isis - Franţa sub teroare: OAMENII CARE MĂNÂNCĂ MELCI VOR FI LOVIȚI

Mașina în care a fost uitată cartea de identitate a fost abandonată cinci ore mai târziu, moment în care francezii au declarat acest lucru. O carte de identitate a unui terorist a fost găsită intactă și în atacul asupra Turnurilor Gemene. Așa au putut să identifice americanii pe terorist. E numai o coincidență?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top