Mistere

Istorie

Fotografiile incredibile cu Hitler care au scapat ordinului de a fi distruse

0views

Nebunia lui Hitler este recunoscută de orice istoric de pe această planetă. Mai mult de atât, numeroasele acte inexplicabile de care a dat dovadă, unul dintre cei mai malefici oameni pe care i-a cunoscut omenirea, i-au împins pe cei mai mulți psihiatri să dezvolte diverse teorii cu privire la nebunia sa.

Această nebunie s-a transforma în diverse psihoze pe care le manifesta fie asupra celor apropiați, în primă instanță, și mai apoi asupra lumii. Un fapt interesant s-a petrecut în momentul în care Hitler a ajuns cancelar și a renunțat la salariul său pentru a da dovadă cât de apropiat de mase este. Numai după un an, a revocat această decizie, fără să știe nimeni, și a început să primească o remunerație de 160.000 de mărci pe an, în condițiile în care un salariu mediu din acea vreme era de doar 1600 de mărci pe lună.

Pe lângă acest aspect, lui Hitler îi plăcea să pozeze într-un lider sobru și serios. Bineînțeles că în spatele cortinei era un om ca toți ceilalți, ba chiar îi plăcea să se lase fotografiat în ipostaze ciudate. Așa s-a întâmplat în 1925, când fotograful Heinrich Hoffmann i-a făcut o serie de fotografii ciudate. Hitler dansa în timp ce asculta o placă înregistrată cu unul dintre discursurile sale.
După ce a văzut fotografiile, Hitler i-a cerut lui Hoffmann să şteargă negativele. Fotograful nu l-a ascultat și le-a păstrat într-un loc secret până în 1955 când a publicat carteaHitler, prietenul meu”, unde a publicat și ciudatele fotografii.

loading...