A fost descoperit un creier de dinozaur cu o vechime de peste 133 milioane de ani

Paleontologii au descoperit creierul fosilizat al unui dinozaur, vechi de peste 133 de milioane de ani. Interesant este că această fosilă încă mai conține vase mici de sânge, cortexul și o parte din membrana care înconjoară creierul.

Jamie Hiscocks, un pasionat al dinozaurilor, a descoperit în urmă cu 10 ani un bolovan de pământ, în care se afla fosile de dinozaur.

Zece ani mai târziu, paleontologii au reușit să extragă acele rămășițe și au fost șocați când au realizat că de fapt este vorba despre creierul unui dinozaur.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest creier de dinozaur s-a pătrat extrem de bine, chiar dacă are o vechime de peste 133 de milioane de ani.

Mai mult de atât, în interiorul creierului încă mai există vase mici de sânge. Țesutul creierului este aproape intact, iar membrana care îl protejează de craniu este în proporție foarte mare în stare bună.

Descoperirea este una senzațională pentru că paleontologii pot astfel înțelege extrem de bine funcționarea unui creier de dinozaur.

Creierul s-a conservat atât de bine pentru că se presupune că dinozaurul în cauză ar fi murit într-o mlaștină. Din acest motiv, mai întâi creierul s-a mineralizat și nu a intrat în putrefacție.

creier de dinozaur - A fost descoperit un creier de dinozaur cu o vechime de peste 133 milioane de ani

În urma unei analize minuțioase, specialiștii au declarat că acum sunt siguri că dinozaurii aveau creierul exact la fel cum îl au păsările ți crocodilii din prezent. Această concluzie oferă o altă perspectivă asupra evoluției speciilor.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns