Bizar

Fost congresman american: Bitcoin ar putea să distrugă pentru totdeauna dolarul

Imaginați-vă o lume în care puteți cumpăra orice fără să fie nevoie să păţiţi taxe sau să intervină banca atunci când se efectuează un anumit tip de tranzacții. Imaginați-vă o lume în care puteți naviga liber pe internet și puteți să cumpărați orice produs fără ca nimeni să știe.

Nu este vorba despre o lume imaginară, ci despre o lume mai puțin cunoscută care se află chiar la un click distanță de butonul mouse-ului. Este vorba despre lumea virtuală, locul în care moneda oficială este Bitcoin.

Problemele economice din SUA par fără rezolvare și pentru că băncile au contribuit la adâncirea deficitului economic, se caută alternative pentru a le micșora implicarea în procesul economic. Alternativa se presupune că privine din Sark Net și este moneda unică Bitcoin. Pentru că această monedă capătă notorietate din ce în ce mai mare și atunci când se realizează o tranzacţie nu există TVA sau alte taxe adiacente, din ce în ce mai multi utilizatori de internet apelează la ea. Aceasta ar putea fi cauza pentru care și unii oameni politici văd în Bitcoin o alternativă pentru monedele actuale.

Este o alternativă puternică pentru dolar. Dacă oamenii ar începe să utilizeze în masă Bitcoin-ul, atunci putem spune că vom asista la declinul și chiar dispariția dolarului„, a declarat fostul congresman Ron Paul.
Chiar și marii economiști americani recunosc potențialul pe care îl poate dezvolta moneda virtuală în viitorul apropiat.

Bitcoin arată slăbiciunea guvernelor de a susține economia. Acest fapt demonstrează că există cerere pentru o monedă virtuală„, susține profesorul în economie Miles Kimball.

Această nevoie provine din faptul că cetăţenii acestei planete vor să scape de jugul perfid pe care l-au întins sistemele bancare din toată lumea și folosind Bitcoin în tranzacțiile de pe internet reușesc să evite plata taxelor către stat. În prezent nu există nicio pârghie economică care poate controla moneda virtuală, pentru că ea nu aparține niciunui stat și nu poate fi controlată. Acest aspect conferă Bitcoin libertate, independență și notorietate.

loading...

Acesta este Sfântul Graal pentru oamenii care cred în liberalizarea piețelor și în libera circulație a valută „, a declarat Adam Gurri , un scriitor economie liberală, în New York .

Cu toate acestea, băncile și guvernele din lumea întreagă vor lupta până la ultima suflare pentru a-și menține moneda ca principalul instrument al tranzacțiilor. Acest fapt este unul vital pentru că dacă ar dispărea moneda oficială a unei țări, atunci ar trebui desființat și guvernul cu toate structurile sale care se hrănesc precum căpușele din banii contribuitorilor.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează. Spre deosebire de majoritatea monedelor, bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitor central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată.

bitcoin - Fost congresman american: Bitcoin ar putea să distrugă pentru totdeauna dolarul

Construcția monedei bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unu fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel a unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administrații centrale fac nefezabil ca o autoritate, guvern , etc. să manipuleze valoarea bitcoin sau să introducă inflație prin producerea lor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top