Fost angajat Google a creat o religie nouă. Dumnezeu este înlocuit de inteligența artificială

Fostul inginer Google, Anthony Lewandowski, a creat o organizație, „Calea către viitor”, bazată pe ideea unei noi religii, care îl înlocuiește pe Dumnezeu cu inteligența artificială.

Numele Anthony Lewandowski este cunoscut celor din sfera tehnologiei de ultimă generație. Inginerul a fost implicat într-un scandal uriaș, atunci când a trădat Google pentru Uber. Inițial, Lewandowski a fost un inginer renumit la Google și a contribuit decisiv la crearea tehnologiei mașinilor fără pilot.

Pentru că s-a simțit nedreptățit, Lewandowski a descărcat toate fișiere despre această tehnologie și le-a înmânat celor de la Uber. În acest fel, inginerul a produs un scandal uriaș și afost nevoie de justiție pentru a se face dreptate.

După un proces de lungă durată, lui Lewandowski i-a fost interzis să se mai ocupe de tehnologia senzorilor și implict a mașinilor care se conduc singure.

Pentru că trebuia să-și găsească o altă cale de afirmare, Lewandowski a creat o organizație, cu numele de „Calea către viitor”, care propune oamenilor moderni o nouă religie. Dumnezeu este scos din ecuația și este înlocuit cu inteligența artificială, care în cele din urmă va domina omenirea.

Loading...

La prima vedere, această religie pare una înfricoșătoare, dar nu trebuie să uităm că cei mai mari oameni de știință ai omenirii avertizează de mai mulți ani că va veni și momentul în care inteligența artificială se va dezvolta fără precedent. Atunci va fi punctul de cotitură în dezvoltarea omului, pentru că nu va mai fi nevoie de corpurile fizice pentru evoluția vieții. De asemenea, se mai crede că inteligența artificială va prelua controlul planetei și viața, fie se poate dezvolta fără precedent, sau chiar omul va deveni istorie.

Acest scenariu, des vehicula în cercurile științifice, pare incredibil pentru omul de rând, preocupat cu rutina sa zilnică.

rp_roboti-inteligenti.jpg

În acest sens,  Lewandowski, un vizionar de excepție, a creat o nouă religie, bazată pe acest fenomen, la care aderă cei mai inteligenți oameni ai planetei.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și