Fost agent KGB despre iluzia realității în care trăim

Fost agent KGB despre iluzia realității în care trăim

Acum 34 de ani, un transfug agent KGB a prezis situația în care se află astăzi SUA. Bezmenov, agent KGB, a obținut azil politic în anul 1984 în SUA, unde a acordat un interviu tulburător unui cotidian american. El a susținut că în SUA va avea loc un amplu proces de spălare a creierelor are se va desfășura în patru etape.

De curând, Bezmenov a revenit cu un alt interviu în care face o analiză a scenei politice mondiale. În ceea ce privește SUA, în ultimii 15-20 de ani, a avut loc o perioadă de demoralizare a americanilor. Trebuie să se nască și să se formeze o nouă generație la fel de dinamică precum cea din anii 50-60.

Putin versus Trump

În opinia sa, președintele Trump a capitulat în fața lui Putin, refuzând să se confrunte cu acesta în cazul unor probleme vitale pentru omenire. Mai mult, a preferat să implice serviciile secrete rusești în campania prezidențială.

Bezmenov consideră că Putin are un as în mânecă, asul care îl poate compromite pe Trump. Putin ca fost ofițer KGB este inteligent, perspicace, cunoaște ceea ce francezii numesc savoir faire, știința de a face.

KGB-ul și subversiunea ideologică

KGB-ul, conform declarațiilor sale, nu s-a ocupat în mod special de spionaj. Peste 85% din activitatea sa a fost canalizată spre segmentul de subversiuni ideologice, măsuri active și război psihologic.

Întrebat ce înseamnă subversiunea ideologică, Bezmenov a răspuns, schimbarea percepției realității fiecărui american, printr-o avalanșă de informații reale sau nu, în urma cărora nu mai poți să tragi o concluzie.

Loading...

Bezmenov a dezvoltat un subiect legat de anii 60, mișcarea hippie. Reprezentanții acestei mișcări au ajuns în anii 80 în posturi cheie în SUA. Din păcate, ei fuseseră intoxicați cu doctrina marxist-leninistă.

Oamenii sunt programați pentru a gândi și reacționa la stimuli, făcea referire la experimentul lui Pavlov, și nu pot deosebi albul de alb și negrul de negru. În acest context, demoralizarea populației este un proces ireversibil.
După demoralizare, intervine perioada de destabilizare a relațiilor sociale, economie, religie, siguranța statului. Următoarea etapă este criza.

rp_manipularea-maselor.jpg

În maximum șase săptămâni, într-o țară poate fi instaurată o schimbare violentă a structurilor și a economiei. Urmează perioada de normalizare, în care s-a schimbat ideologia, țara este prinsă în mâinile cuiva, realitatea este nouă.

O altă declarație a lui Bezmenov a fost legată de faptul că trăim cu iluzia păcii. În realitate, și în prezent, SUA sunt în război cu Rusia. Americanii au ajuns să fie și în propriul război cu principii și cu fundamentele propriului sistem.

loading...

Related posts