Fosilele a 25 de balene descoperite in desertul Atacama

Scheletele a 25 de balene, cu o vechime de peste 2 milioane de ani, au fost descoperite în deşertul Atacama din Chile. În urma impresionantei descoperiri, unii dintre arheologi şi-au făcut opinia publică şi cred că balenele au fost dezorientate şi au eşuat.

O altă teorie presupune că balenele au fost prinse într-o lagună, în care au trăit pentru un timp, după care au murit. Locul în care au fost efectuate săpăturile se afla cam la un kilometru depărtare de ocean. Descoperirea se datorează muncitorilor care lucrau la modernizarea unui drum şi este una dintre cele mai importante mărturii ale existenţei vieţii de pe Terra.

Dintre cele 75 de balene descoperite până în prezent, peste 20 au scheletele perfect intacte. Cercetătorii sunt de părere că în deşert s-ar putea afla alte sute de mamifere. Fosilele descoperite în deşertul Atacama măsoară fiecare aproximativ 8 metri şi după spusele arheologilor se pare că balenele au murit toate în acelaşi timp.

Printre descoperirile făcute în situl arheologic se mai număra şi o specie dispărută de delfini, un leneş subacvatic, dar şi o pasară submarină cu aripi de 5 metri.balene atacama

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și