Take a fresh look at your lifestyle.

FORȚA DIVINĂ DINCOLO DE COINCIDENȚE! ÎNTÂMPLĂRI CIUDATE

Continuăm să vă prezentăm întâmplări care par desprinse din scenarii suprarealiste.

În anul 1984, un membru al Parlamentului European este însărcinat să expedieze 42 de scrisori. El se afla pe aeroportul Heathrow, Londra, în mare grabă să nu piardă avionul.

Introduce scrisorile într-o cutie poștală și pleacă grăbit spre avion. Una dintre scrisori a căzut și a rămas lângă cutia poștală.

Un turist canadian aflat în tranzit pe aeroport a recuperat scrisoarea. Stupoare, el era destinatarul scrisorii.

Un alt caz curios s-a produs în Avignon, Franța. Un hoț de mașini, schimbă tăblița de înmatriculare a mașinii și oprește în fața unei benzinării pentru a alimenta. Alături de mașina sa a parcat o altă mașină cu același număr de înregistrare. Angajații benzinăriei au chemat poliția și hoțul a fost prins.

Doi frați gemeni născuți în anul 1939, sunt despărțiți la câteva luni de la naștere.

Loading...

Se reîntâlnesc după 40 de ani și stupoare. Ambii se numeau Jim, soțiile celor doi se numeau Linda, aveau fiecare câte doi băieți care purtau același prenume. Cei doi lucraseră ca ajutor de șerif, beau aceeași marcă de bere, fumau aceeași marcă de țigări și aveau hobbyuri comune.

Regele Italiei, Umberti I se afla într-un restaurant din Monza, când a fost surprins de faptul că patronul restaurantului îi semăna foarte mult.

Stând de vorbă a aflat că proprietarul se numea Umberto, deschisese restaurantul în ziua încoronării regelui, erau născuți în aceeași zi și în aceeași localitate, fiecare avea un fiu care purta același nume. A doua zi, regele a fost omorât prin împușcare de un anarhist, iar patronul restaurantului a fost ucis la o partidă de vânătoare.

Celebrul psihanalist, Jung, declara că nu crede în coincidențe, în lumea în care trăim. Să fie totul planificat, astfel încât anumite lucruri trebuie să se întâmple?

Hazardul, sincronicitatea, cu toate că au fost studiate de mulți specialiști, nu au fost date explicații convingătoare. Jung considera sincronicitatea formată din două fenomene care sunt paralele, fără o relație de cauzalitate.

Poate cel mai celebru caz de coincidențe este cel dintre doi președinți americani, Lincoln și Kennedy.

S-a spus că președintele Kennedy este reîncarnarea lui Lincoln. La distanță de o sută de ani, evenimentele s-au repetat de parcă au fost trase la indigo.

Lincoln este ales în congres în anul 1846, Kennedy în anul 1946. Lincoln a fost ales președinte în anul 1860, Kennedy în anul 1960.

coincidente

Când locuiau la Casa Albă au pierdut câte un copil, ambii băieți. Secretarul lui Lincoln se numea Kennedy, cel al lui Kennedy, Lincoln. Succesorii lor se numesc Johnson. Primul s-a născut în anul 1808, cel de al doilea în anul 1908.

Ambii președinți au murit într-o zi de vineri, prin împușcare. Asasinul lui Lincoln s-a născut în anul 1839, cel al lui Kennedy, în anul 1939. Ambii asasini au fost uciși înainte de a fi judecați.

loading...

Comentariile sunt închise.