Descopera

Forme de relief ciudate surprinse de robotul Curiosity pe Marte

NASA a pus la dispoziția publicului larg un set de imagini senzaționale de pe Marte. Acestea au fost realizate de celebrul rover Curiosity la o rezoluție extrem de mare.

Setul de fotografii se regăsește pe site-ul oficial NASA și înfățișează cele mai frumoase și spectaculoase forme de relief de pe Marte. Au fost captate de Curiosity la o rezoluție extrem de mare, pentru ca detaliile să fie observate în adevărata lor splendoare.

Forme de relief, roci colorate, dune de nisip, care la prima vedere par albastre și un sol pietrificat, sunt atributele Planetei Roșii.

Nu este pentru prima dată când astfel de fotografii sunt făcute publice, dar cu toate acestea splendoare unei planete moarte este impresionantă de fiecare dată.

În urmă cu exact cinci ani, roverul Curiosity amartiza cu succes pe planeta roşie, în craterul Gale, fundul unui fost lac, format când un asteroid a lovit Marte cu miliarde de ani în urmă.

De atunci, roverul de mărimea unui automobil a parcurs peste 15 kilometri şi a studiat nenumărate roci marţiene.

Cea mai impresionantă descoperire realizată de Curiosity până în prezent este detectarea urmelor de metan, un gaz care este într-o legătură foarte strânsă cu viața.

 

loading...
Comments
To Top