Mozaic

Folosești des cuptorul cu microunde? Iată la ce boli te expui

Nelipsit din bucătării, cuptorul cu microunde a fost inventat să ne facă viața mai ușoară. Însă în timp s-a observat că tehnologia bazată pe unde este periculoasă pentru sănătate, mai ales dacă utilizarea cuptorului este zilnică.

Folosim acest dispozitiv în special la încălzire şi dezgheţare, dar și la gătire. Are însă şi dezavantaje: deshidratează şi extrage compuşii valoroşi din alimente şi modifică gustul alimentelor.

De exemplu, cafeaua nu mai are aceeași aromă, iar pulpa de pui nu mai este aşa de suculentă precum cea preparată în cuptorul clasic.

Legătura cuptorului cu microunde cu radarul

Prepararea mâncării la acest aparat are la bază radiația infraroșie. De fapt, procesul tehnologic al cuptorului este asemănător cu cel al radarului, acesta fiind un „strămoș“ al cuptorului cu microunde, spun nutriționiștii.

Prepararea constă în generarea unui câmp electromagnetic, care încălzește moleculele de apă din alimente și afectează, în acelaşi timp, structura alimentelor, alterând glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidanţii, enzimele.

Prin urmare, acestea nu-şi mai pot îndeplini funcţiile nutritive. Și ajungem să consumăm alimente încălzite, însă devitalizate și nehrănitoare. În plus, unele recipiente pot emana compuşi toxici în timpul preparării, de exemplu, din sticle de biberon poate fi eliminate substanțe cancerigene, precum bisfenol și ftalați.

Iată care sunt afecțiunile care pot fi declanșate de utilizarea microundelor

– pe primul loc se situează, la egalitate, oboseala cronică și obezitatea.

loading...

– insomnia. Să știi că în urma impactului microundelor se produc leziuni pe creier.

– carențele de nutrimenți. Microundele distrug elementele nutritive din alimente.

microunde - Folosești des cuptorul cu microunde? Iată la ce boli te expui

– risc de infarct miocardic și nivel crescut de colesterol „rău“. Pentru că elimină antioxidanții din alimente, corpul este vulnerabil la boli.

– cancer. Radiațiile emise de cuptoarele cu microunde se acumulează în corpul uman și pot declanșa cancer.

clickpentrufemei.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top