Fizicienii danezi au descoperit că Universul se poate prăbuși în orice moment

0

O echipă de cercetători, de la Universitatea de Sud din Danemarca, a făcut un anunț care a șocat întreaga opinie publică. Descoperirea constă în greutatea particulei din care este format întregul Univers, care poate trece din moment în moment la o stare extrem de grea și astfel poate începe perioada de tranziție, după care urmează prăbușirea întregului Univers.

Întreaga lume științifică este de acord că Universul nu se poate dilata la infinit și că va exista un moment în care spațiul va intra în colaps datorită greutății sale. Acest moment este posibil să se petreacă oricând ținând cont de vechimea Universului.

Fizicienii danezi au efectuat o serie de teste și calcule și au ajuns la concluzia că momentul colapsului nu este atât de departe precum s-a presupus inițial. Acest moment a fost comparat cu implozia unei clădiri, care nu își mai poate susține propria greutate.

„Prăbuşirea Universului” este legată de particulă subatomică descoperită anul trecut şi denumită bossonul Higgs.
Potrivit cercetătorilor, această fază de tranziție a mai avut loc imediat după Big Bang, moment în care spațiul gol al Universului a fost umplut cu o materie invizibilă, numită câmpul Higgs.

Aceasta poate exista în două stări, la fel cum materia există în stare lichidă sau solidă. În cea de-a doua stare, câmpul Higgs este de miliarde de ori mai dens decât credeau iniţial cercetătorii.

Astfel, în orice moment o bulă din acest câmp poate să apară la fel ca atunci când se fierbe apa. Particulele din interiorul bulei vor atinge o greutate mai mare decât cele din exterior și se vor concentra în centre masive, care în cele din urmă vor determina destabilizarea spațiului.

quasari

Conform raportului fizicienilor danezi, această fază de tranziție poate să fi început oriunde în Univers și se poate transmite cu viteze impresionante până în clipa în care vom asista la prăbușirea fizică a sa. Ce va urma după? Raportul spațiu-timp se va retracta și întreaga materie va intra într-o stare permanentă de dezorganizare, pentru ca în final Universul să dispară.

loading...
loading...