Descopera

Fizicienii au descoperit structura Universului

De-a lungul timpului, au existat mai multe teorii cu privire la identitatea Universului. S-a speculat, pentru o perioadă îndelungată că antimateria este cea care domină întreg spațiul. Recent, oamenii de știință de la Universitatea din Wisconsin-Madison au reușit să realizeze o măsurătoare exactă a ceea ce cunoaștem sub numele de spațiu. Rezultatul a fost unul uimitor, pentru că anumite particule, numite antineutroni, au fost detectate într-un spațiu în care nu aveau ce căuta.

Aceste particule sunt identice cu particulele subatomice (electroni, neutroni și protoni) care de fapt alcătuiesc lumea noastră. Atunci când un atom întâlnește un antiatom ambele particule se anihilează reciproc într-o explozie de energie.

Pornind de la această teorie, fizicienii susţin că antimateria are o rază de răspândire destul de mică în Univers, în timp ce materia ocupă cel mai mare loc.

univers - Fizicienii au descoperit structura Universului

„La începuturile Universului, atunci când s-a produs Big Bang-ul, a fost creată o supă de particule de materie și antimaterie. Printr-un procedeu necunoscut nouă încă, un dezechilibru s-a produs și astfel Universul și-a început expansiunea”, susține unul dintre fizicienii proiectului iniţiat la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Studiul mai arată și faptul că această diferență enormă între particulele de materie și cele de antimaterie crește în mod constant și din această cauză, fizicienii au ajuns la concluzia că Universul nostru este dominat în mare măsură de materie și nu cum se credea până în prezent de antimaterie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top