Stiinta

Fizicienii au demonstrat ca Universul este un „creier gigant”

În ultima perioadă, oamenii de știință din diverse colţuri ale lumii emit diverse teorii cu privire la viață și la Univers. Dacă cei mai mulți dintre cercetători îmbrățișează ideea că trăim într-o lume simulată în urma unui program de calculator, un grup de fizicieni face public un alt studiu care confirmă această idee.

Publicat în Nature’s Scientific Reports, studiul emite o teorie stranie care compară din mai multe puncte de vedere Universul în care trăim cu un creier gigant. Similitudinile între creierul uman și Univers au fost descoperite în urma unei simulări pe calculator care a demonstrat că expansiunea spațiului este perfect asemănătoare cu dezvoltarea creierului uman. Astfel, galaxiile cât și evoluția lor sunt comparate cu celulele unui creier, care își împart diverse impulsuri electrice.

„Chiar dacă aceste rețele, celulele din creier, cât și galaxiile din Univers, par atât de diferite, evoluția lor în timp este izbitor de asemănătoare” susține Dmitri Krioukov de la Universitatea California din San Diego, co-autor al studiului.

Studierea evoluției timpurie a Universului i-a împins pe fizicieni să detecteze un nivel de inteligență foarte mare în ansamblul Universului. Exact precum un creier uman de dimensiuni fabuloase, Universul acționează pentru a produce inteligență, dar și pentru a se dezvolta în cel mai optim mod. Această inteligență pare să fie influențată de legăturile pe care le crează galaxiile între ele aşa cum sunt realizate conexiunile între neuronii creierului nostru.

univers - Fizicienii au demonstrat ca Universul este un "creier gigant"

Dacă ținem cont că cu câteva săptămâni în urmă, cercetătorii au emis teoria că trăim într-o realitate simulată și acum fizicienii demonstrează că Universul nostru este un creier gigant, atunci putem să ne întrebăm încă o dată cine suntem și dacă existăm cu adevărat?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top