Fizicienii americani: „Dumnezeu nu exista!”

Fizicienii americani: „Dumnezeu nu exista!”

Doi oameni de ştiinţă americani au şocat opinia publică prin declaraţia lor care neagă existenţa lui Dumnezeu. Teoria fizicienilor din cadrul Universităţii California, Berkeley, se referă la faptul că Universul nostru a început să existe acum 13,7 miliarde de ani şi că formarea să se datorează doar legilor fizicii. Aceste legi, îmbinate, pot forma la orice oră şi în orice condiţii un univers. Mâna divină nu a existat nicio secundă, iar Dumnezeu nu are nicio legătură cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Legile fizicii sunt cele care reuşesc să producă întreaga expansiune şi evoluţie la care asistăm în prezent.

„Cu legile fizicii, poţi obţine universuri”, a mai spus el în timpul unei discuţii la o Conferinţă SETICon 2, unde a fost invitat să vorbească la categoriaA avut nevoie Big Bang-ul de o sclipire divină?”.

În lumea fizici legile sunt stricte, clare şi încearcă cu disperare să pună la punct un sistem de gândire de ansamblu, prin care reuşită de înţelegere a formării cât şi al dezvoltării universului să nu depindă de puterea creatoare pe care o cunoaştem sub numele de Dumnezeu. Fluctuaţiile aleatorii pot produce energie şi materie din nimic. Aceasta premiză sta la baza teoriei emisă de cei doi cercetători americani. În consecinţă, aceste fluctuaţii devin forţele creatoare ale universului nostru şi ele pot produce în anumite condiţii alte şi alte universuri.

 

„Fluctuaţiile care apar în mecanica cuantică pot produce universuri”, spune şi astronomul Seth Shostak de la proiectul SETI.

loading...

Related posts