Fizica cuantică: Universul este infinit și se află într-o stare constantă

Dovezile despre teoria Big Bang au apărut pentru prima dată în anii 20, când astronomul Edwin Hubble a descoperit că galaxii depărtate se mișcă la o distanță și mai mare și că spațiul în sine se extinde.

Spre sfârșitul anilor 40, Hoyle a argumentat că spațiul s-ar putea extinde în mod constant și dintotdeauna, acest lucru fiind posibil prin adăugarea continuă de materie nouă, cu particule elementare apărând spontan în spațiu. Particulele fuzionează formând galaxii și stele, iar acestea ar apărea în momentul perfect pentru a ocupa locul liber creat de expansiunea spațiului.

Universul lui Hoyle a fost mereu infinit, așadar dimensiunea lui nu se schimbă pe măsură ce se extinde. El se află într-o stare constantă. Un manuscris descoperit recent demonstrează că Einstein descria aceeași idee, dar mult mai devreme. Pentru ca densitatea să fie constantă, noi particule de materie trebuie să se formeze în mod continuu.

Expansiunea Universului se datorează gravitației, ceea ce înseamnă că, în regiunile cu o densitate mai mare a materiei, efectele gravitaționale ce predomină sunt în întregime locale.

Nu toate galaxiile se îndepărtează de Calea Lactee. Vecinul nostru cel mai apropiat, galaxia Andromeda, se apropie de noi cu o viteză de aproximativ 80 km/h și se va ciocni cu galaxia noastră în câteva miliarde de ani.

Cel mai mare mister al fizicii moderne este energia întunecată. Originea acesteia este necunoscută și se presupune că determină accelerarea Universului și ține galaxiile depărtate unele de altele. Hubble este primul fizician care a descoperit deplasarea către roșu a luminii care provine de la stele si astfel a ajuns la concluzia că Universul este în expansiune, într-o expansiune liniștită și constantă.

Loading...

Mult mai târziu, fizicieni laureați ai premiului Nobel, au descoperit că expansiunea este mult mai accelerată. Universul are o grabă să crească.

univers

Omul de știință american Stephen Hsu a susținut că energia întunecată este cauza acestei expansiuni, care acționează și la distanțe mici, în interiorul unei galaxii. Pământul este o insulă într-un ocean de materie neagră.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și